Együttműködési megállapodás a Baptista Gimnáziummal
2021. február 11.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Együttműködési megállapodást kötött szerdán a tehetséges sportolókat pallérozó Baptista Szakgimnázium, Gimnázium és Sportiskola és a Testnevelési Egyetem (TE). A szerződés értelmében a jövőben a két intézmény több területen is segíti egymást.

Együttműködési megállapodás a Baptista Gimnáziummal

Az eseményen az egyetemet Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos rektor, Dr. habil. Sterbenz Tamás általános rektorhelyettes és Prof. Dr. Hamar Pál, a TE oktatási rektorhelyettese képviselte, míg a Baptista Gimnázium részéről Jaksa Tibor igazgató, Kun Gábor sportnevelésért felelős igazgatóhelyettes és Lövei László vezető testnevelő tanár volt jelen a Testnevelési Egyetem Róma termében tartott aláíráson.

Az eseményre eljött a gimnázium néhány kiemelkedő képességű diákja is, így a mindössze 19 éves magyar kerékpáros-fenomén, Vas Kata Blanka, aki nagy valószínűséggel a hegyikerékpáros szakágban képviseli a magyar színeket a nyáron esedékes tokiói olimpián, Szőke Alex kadétvilágbajnok és junior Európa-bajnok birkózó, Szellák Szabina ifjúsági világbajnok kajakozó és Szendi Maximilián kajakozó.

A megállapodás értelmében a TE hallgatói tanítási gyakorlaton vehetnek részt a Baptista Gimnáziumban, ahol mentorok segítségével készülnek fel a testnevelő tanári pályára. A felek abban is megegyeztek, hogy a gimnázium a Testnevelési Egyetem felé orientálja legtehetségesebb tanulóit. Így könnyen megeshet, hogy hamarosan a TE épületében találkozunk a fent említett fiatal élsportolók egyikével.

Együttműködési megállapodás a Baptista Gimnáziummal

A kötetlen hangulatú beszélgetésen Mocsai Lajos először röviden tájékoztatta a vendégeket az épülő kampuszról, hangsúlyozva, hogy a fejlesztés eredményeképpen a TE lesz Európa egyik legmodernebb felsőoktatási intézménye. A rektor néhány szóban összefoglalta az egyetem jövőbeni, nemzetközi szinten is kimagaslónak ígérkező, oktatási struktúrájára vonatkozó fejlesztési terveit.

„Régóta terveztük ezt az együttműködést, örülök, hogy végre tető alá tudtuk hozni – mondta a rektor. – Úgy vélem, a Baptista Gimnáziumban színvonalas szakmai munka folyik, amelyben – együttműködő partnerként – örömmel veszünk részt.”

Jaksa Tibor igazgató örömét fejezte ki, hogy létrejött a megállapodás, továbbá hangsúlyozta: a Magyarországon jelenleg egyedülálló, profiltiszta sportiskola legtehetségesebb hallgatóit szívesen ösztönzik majd arra, hogy a Testnevelési Egyetemen folytassák tanulmányaikat.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!