Biológia felvételi a Testnevelési Egyetemen
2021. április 29.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Tanulmányi Hivatal tájékoztatása szerint 2021. május 15-én kerül sor a biológia felvételire, a pandémiás helyzet miatt az e-learning rendszeren keresztül.

Biológia felvételi a Testnevelési Egyetemen

A BA edzőképzésen 50, az osztatlan tanárképzésen 40 kérdésből álló biológia írásbeli vizsgát kell tenniük a jelentkezőknek. A vizsgára 2021. május 15-én kerül sor. Fontos információ, hogy a biológia írásbeli vizsga lebonyolítás a korábbi évekhez hasonlóan a Testnevelési Egyetem e-learning felületén keresztül valósul meg.

Az e-learning rendszer véletlenszerűen adja fel a kérdéseket egy úgynevezett „kérdésbankból” minden jelentkező számára, tehát mindegyik vizsgázó más-más kérdést kap. A Tanulmányi Hivatal e-mailben tájékoztatta a jelentkezőket, hogy pontosan mettől meddig érik el a felületet, hány percük van a tesztet kitöltésére. A felvételizőknek küldött e-mailben azt is elmondta a Tanulmányi Hivatal, hogy a teszt eléréséhez képi (képernyőkép) technikai segítséget is nyújtanak. A hivatal munkatársai pontosan leírták a felvételizőknek az e-learning felületre bejelentkezés, valamint a teszt megnyitásának menetét.

A tesztet kizárólag 2021. május 15-én, a megadott időponttól kezdődően egy órán keresztül van lehetősége megnyitnia a jelentkezőnek. Fontos azonban, hogy a teszt megnyitását követően az edzőképzés esetében 25 perc, az osztatlan tanárképzés esetében pedig 20 perc áll a jelentkező rendelkezésére, hogy a kérdéseket megválaszolja, ugyanis amennyiben a tesztet annak lezárása előtt kevesebb, mint 25, illetve 20 perccel nyitja meg, a feladatsor megírására annyi ideje marad, amennyi a lezárásig rendelkezésére áll. A kitöltési idő hosszabbítására nincsen lehetőség.

Az e-learning felületre már korábban, tehát május 15. előtt is be tudnak lépni a jelentkezők. A Tanulmányi Hivatal munkatársai kérik, hogy mindenki mielőbb lépjen be a rendszerbe, és amennyiben bármilyen problémába ütközik a bejelentkezés során, azt haladéktalanul, de legkésőbb 2021. május 13-ig jelezze a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!