Vívó MEFOB: Egy arany, egy ezüst
2015. május 7.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Május 1. és 3. között Debrecenben ünnepelték az egyetemista és főiskolás vívók az anyák napját. A hosszú hétvége, ballagások és egyéb családi rendezvények miatt a Testnevelési Egyetem hallgatói közül csak kevesen vállalták a versenyzést, viszont annál sikeresebben szerepeltek.

Pénteken Szombath Barbara lépett pástra a női párbajtőrözők mezőnyében, és a  9. helyet szerezte meg. Szombaton a férfi és női tőrözők következtek. Egyetemünket Rhys Melia (angol válogatott kerettag, TF-ICC hallgató) és Szalai Szonja (Európa- és világbajnok, testnevelő-edző szakos hallgató) képviselte. Mindketten kiválóan szerepeltek, tudásukhoz méltó szellemes vívásukkal és látványos akcióikkal nem csak a bírók, de a közönség elismerését is kivívták. Rhys nyert, Szonja végül második lett:

  • Rhys Melia (ffi tőr): 1. hely
  • Szalai Szonja (női tőr): 2. hely
Vívás MEFOB 2015 beszámoló (Szalai Szonja és Rhys Melia)

Mindkét tőrözőnk a szombati sikereken felbuzdulva, vasárnap elindult a kardozók között. Konvencionális fegyverről lévén szó, Szonjának nem is okozott különösebb gondot. A női kardozók versenyén az értékes negyedik helyet szerezte meg. Rhys viszont junior válogatott ellenfelétől kikapott, így nem jutott a legjobb nyolc közé. Kotsis Gergely (sportszervező) járt a legközelebb férfi kardban az éremhez, ő is a negyedik helyen végzett:

  • Szalai Szonja (női kard): 4. hely
  • Kotsis Gergely (ffi kard): 4. hely
  • Rhys Melia (ffi kard): 14. hely
A viszonylag magas költségek (utazás, szállás és nevezési díjak) miatt egyik fegyvernemben sem volt három indulója a TF-nek, ezért a csapatmérkőzéseken nem tudtunk részt venni. Az Universitas váltót sajnálom a legjobban, dupla pontot adott volna az egyetemek közötti rangsorban.

Remélem, jövőre más időpontban rendezik ezt a jó hangulatú, színvonalas versenyt, és minden fegyvernemben, egyéniben, csapatban és váltón is lehetőségünk lesz érmeket, pontokat szerezni.

szöveg és kép: Patócs Ákos

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!