Több mint 160 előadás az MSTT XX. kongresszusán
2023. június 7.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A múlt héten Veszprémben tartotta XX. kongresszusát a Magyar Sporttudományi Társaság (MSTT), az eseményen természetesen a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem is képviseltette magát.

Három nap a tudomány jegyében. A múlt héten szerdától péntekig tartotta XX. kongresszusát a Magyar Sporttudományi Társaság (MSTT), az esemény házigazdája Veszprém volt, amely 2023-ban Európa kulturális fővárosa.

A Pannon Egyetemen megtartott összejövetelt prekonferencia előzte meg, amelynek témája a sport/környezet-védelem volt. A kongresszuson a sporttudomány különböző területeiről érkeztek előadók társadalom- és természettudományi témákat feldolgozva.

„A három nap során százhatvannál is több előadás hangzott el, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem képviseletében több mint huszonöt, ezeket prof. dr. Sterbenz Tamás, a TF rektora támogatta. Az előadók között szerepelt dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora is, prezentációja nagy sikert aratott” – mondta megkeresésünkre dr. Tóth Miklós, az MSTT elnöke, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Egészségtudományi és Sportorvosi Tanszékének vezetője.

A Magyar Sporttudományi Társaság XX. kongresszusának fővédnökei dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Porga Gyula, Veszprém polgármestere és dr. Gelencsér András, védnökei pedig Csillag Zsolt, a Pannon Egyetem kancellárja és dr. Birkner Zoltán, a Pannon Egyetemért Alapítvány elnöke voltak.

Több mint 160 előadás az MSTT XX. kongresszusán 2

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!