A TF is képviselteti magát az MTA tudományos ülésén - meghívó
2022. november 15.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Szeretettel meghívjuk a "Haladás a mozgásszervi gyógyászat és sporttudomány területén" című tudományos ülésre, amelyet november 22-én tart a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Mozgásszervi és Sporttudományi Osztályközi Állandó Bizottsága. Az eseményen előadást tart prof. dr. Radák Zsolt és dr. Tihanyi József is.

A TF is képviselteti magát az MTA tudományos ülésén

Az MTA székház (Budapest, V. kerület, Széchenyi István tér 9.) nagytermében 14 órakor kezdődő esemény két üléselnöke dr. Kosztolányi György, az MTA alelnöke és dr. Poór Gyula, az MTA levelező tagja lesz.

A tudományos program – mint arra az ülés címe is egyértelműen utal – a mozgásszervi betegségekre fókuszál, s az érdekes és izgalmas előadások alkalmával a sportolás fontossága is szóba kerül. Az előadók között szerepel a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem képviseletében prof. dr. Radák Zsolt és dr. Tihanyi József, mindkét szakember az MTA doktora. Radák Zsolt Elixír-e a testedzés?, míg Tihanyi József Anatómiai adottságok és a sportteljesítmény kapcsolata címmel tart húszperces előadást.

Rajtuk kívül pódiumra lép még az eseményen dr. Kiss Emese (Országos Mozgásszervi Intézet-ORFI, Semmelweis Egyetem), dr. Poór Gyula (Országos Mozgásszervi Intézet-ORFI, Semmelweis Egyetem), dr. Szántó Sándor (Debreceni Egyetem), dr. Hangody László (Uzsoki utcai Kórház, Semmelweis Egyetem) és dr. Pánics Gergely (Uzsoki utcai Kórház).

A tudományos ülésre itt regisztrálhatunk.

fotó: Wikipédia

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!