Az 50. Jubileumi Mozgásbiológiai Konferencia Velencén
2021. november 25.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Magyar Biológiai Társaság Mozgás-, Viselkedés- és Sejtbiológiai Szakosztálya 2021. november 18-19-én a Testnevelési Egyetem Velencei Vízisport és Rekreációs Központjában rendezte 50. Jubileumi Mozgásbiológiai Konferenciáját.

50. Jubileumi Mozgásbiológiai Konferencia Velencén

Ez a rendezvény 1970-ben Tihanyban indult útjára a Magyar Tudományos Akadémia Biológiai Intézetében. Az alapító tagok között megtalálható a Szakosztály két korábbi világhírű tudós elnöke is, Nemessuri Mihály és Donáth Tibor. Ők voltak, akik már ötven évvel ezelőtt felismerték a sporttudomány jelentőségét, elsősorban a magyar népegészségügy és az emberi teljesítmény jobb megismerhetősége, valamint kutatása szempontjából. Az első Mozgásbiológiai Konferenciát egy előadás erejéig az MTA akkori elnöke, Szentágothai János Kossuth Díjas akadémikus, a magyar agykutatók egyik legnagyobb alakja is megtisztelte.

Az 50. Jubileumi Mozgásbiológiai Konferencián 57 előadás hangzott el. A szekciók elnevezései ‒ Az edzés és versenyzés elméleti és módszertani kérdései, Az egészségtudomány és a sporttudomány kapcsolódási pontjai, Sejtfiziológiai kutatási eredmények, Vizsgálatok a sportpszichológia területéről, A testnevelés és sport pedagógiai és jogi kihívásai, Előadások a labdarúgás tudományos témáiból, A 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság elemző értékelése ‒ hűen tükrözik a sporttudomány interdiszciplinaritását, tudományos és sportszakmai sokszínűségét.

Ennek tanúbizonyságául szolgál, hogy előadások hangzottak el a testi nevelés-testnevelés, a sportelmélet és gyakorlat, a rekreáció-sportrekreáció, a sportgazdaság-sportszervezés-műszaki tudományok, valamit a sport és művészet területéről is.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!