"A túledzés pszichológiai faktorai" szimpózium
2010. január 18.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Tisztelettel meghívunk minden érdeklődőt az MST, az MSTT és az OSEI szervezésében megrendezendő „A túledzés pszichológiai faktorai” című szimpóziumra, mely a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar (1123 Budapest, Alkotás u. 44. Főépület I. emelet) Dísztermében kerül megrendezésre 2010. január 28-án 14:00 órai kezdettel.

Program

  • Stressz, pihentség és alulpihentség a sportban: elméletek és alkalmazások (Stress, Recovery and Underrecovery in Sports: Theory and Application). Előadó: Prof. Dr. Michael Kellmann (Ruhr Egyetem, Bochum, Németország) (angol nyelvű előadás)
  • A sport, mint pszicho-szociális jelenség (Sport as a social phenomenon). Előadó: Univ. Prof. Mag. Dr. Otmar Weiss (Bécs, Ausztria) (angol nyelvű előadás)
  • A terhelhetőség pszichológiai tényezői. Előadó: Dr. Budavári Ágota (Országos Sportegészségügyi Intézet)
  • Stressz, pihentség és alulpihentség élsportolókon történt felmérésének hazai tapasztalatai. Előadó: Dr. Resch Mária (Ph.D)
Moderátor: Dr. Halasi Tamás Ph.D főorvos

A külföldi előadókról röviden:

Prof. Dr. Michael Kellmann tanszékvezető, aki a túledzés szindrómában és a pszichológiai faktoraival az arányos terhelés és pihenés és ennek tüneteiben kutat, 5 évet Ausztráliában is tanított.

Univ.Prof. Mag. Dr. Otmar Weiß, aki a biztonságról a sportban, sportszociológiáról, versenyzés és motiváció, média, tömegkommunikáció, finanszírozás a sportban témák szakértője. Ő 1994-től az osztrák és 2000-től az Európai Sportszociológiai társaság elnöke. Az Eur. Sport Soc. folyóirat szerkesztőségi tagja.

Szerettetel várunk minden kedves érdeklődőt!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!