Tudományos hírek

"A túledzés pszichológiai faktorai" szimpózium

Tisztelettel meghívunk minden érdeklődőt az MST, az MSTT és az OSEI szervezésében megrendezendő „A túledzés pszichológiai faktorai” című szimpóziumra, mely a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar (1123 Budapest, Alkotás u. 44. Főépület I. emelet) Dísztermében kerül megrendezésre 2010. január 28-án 14:00 órai kezdettel.

Program

  • Stressz, pihentség és alulpihentség a sportban: elméletek és alkalmazások (Stress, Recovery and Underrecovery in Sports: Theory and Application). Előadó: Prof. Dr. Michael Kellmann (Ruhr Egyetem, Bochum, Németország) (angol nyelvű előadás)
  • A sport, mint pszicho-szociális jelenség (Sport as a social phenomenon). Előadó: Univ. Prof. Mag. Dr. Otmar Weiss (Bécs, Ausztria) (angol nyelvű előadás)
  • A terhelhetőség pszichológiai tényezői. Előadó: Dr. Budavári Ágota (Országos Sportegészségügyi Intézet)
  • Stressz, pihentség és alulpihentség élsportolókon történt felmérésének hazai tapasztalatai. Előadó: Dr. Resch Mária (Ph.D)
Moderátor: Dr. Halasi Tamás Ph.D főorvos

A külföldi előadókról röviden:

Prof. Dr. Michael Kellmann tanszékvezető, aki a túledzés szindrómában és a pszichológiai faktoraival az arányos terhelés és pihenés és ennek tüneteiben kutat, 5 évet Ausztráliában is tanított.

Univ.Prof. Mag. Dr. Otmar Weiß, aki a biztonságról a sportban, sportszociológiáról, versenyzés és motiváció, média, tömegkommunikáció, finanszírozás a sportban témák szakértője. Ő 1994-től az osztrák és 2000-től az Európai Sportszociológiai társaság elnöke. Az Eur. Sport Soc. folyóirat szerkesztőségi tagja.

Szerettetel várunk minden kedves érdeklődőt!

pszichológia,szimpózium,túledzés