Sikeres doktori életpálya kurzussorozat
2017. szeptember 13.Doktori Iskola

A Doktoranduszok Országos Szövetsége az elmúlt években a doktori képzés szerkezeti átalakítása mellett azt a célt is kitűzte maga elé, hogy hatást gyakoroljon a doktori tantervek tartalmára. Ennek érdekében több olyan fórumot szerveztünk, ahol a fiatal és a tapasztalt kutatók arról egyeztettek, milyen tudásra van szükség a sikeres doktori életpályához.

Az így azonosított és legfontosabbnak ítélt területeket célozza meg a Sikeres doktori életpálya kurzussorozat, amelynek köszönhetően a doktoranduszok és a doktorjelöltek útmutatást kaphatnak, használható tudásra tehetnek szert többek közt a tudománykommunikáció, a pályázatírás, a felsőoktatás-menedzsment és a felsőoktatás-pedagógia terén.

A Sikeres doktori életpálya kurzussorozat alkalmain a részvétel ingyenes, szeretettel várunk minden doktoranduszt, leendő doktoranduszt és fiatal kutatót, tudományterülettől függetlenül!

A kurzussorozat első rendezvénye: Tudománykommunikáció és tudományetika.

Időpont: 2017. szeptember 22. Helyszín: MTA Domus Vendégház (1146 Budapest, Abonyi utca 10.).

Tervezett program (a változtatás jogát fenntartjuk):

  • 09:00 Regisztráció
  • 10:00 Köszöntő
  • 10:10 Kiss L. László előadása, a felmerült kérdések megvitatása
  • 12:00 szendvicsebéd
  • 13:00 Oberfrank Ferenc előadása, a felmerült kérdések megvitatása
  • 14:00 kávészünet
  • 14:30 kerekasztalbeszélgetés
  • 16:00 a rendezvény zárása

A program előadói:

  • Kiss L. László az MTA levelező tagja, a Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgató- helyettese. Kutatómunkája mellett kiemelten fontosnak tartja a hatékony tudománykommunikációt és a tudományos közlés különböző formáinak megismertetését. Több egyetemen futó „A tudományos közlés művészete" c. kurzusát azért hozta létre, mert általános problémaként tapasztalta, hogy a kiváló kutatási eredményekkel rendelkező fiatalok azért érvényesültek nehezebben a kutatói pályán, mert nehéznek találták a tudományos közlést, azon belül is a cikkírást. Kiss L. László a TedX Danubia többszörös előadója és a www.csillagaszat.hu főszerkesztője.
  • Oberfrank Ferenc az MTA Kísérleti Orvostudományi Intézetének ügyvezető igazgatója, a Nemzeti Agykutatási Program igazgatója és ezen belül a „társadalmi kihívások" pillér elnöke, kutatóorvos, bioetikus. Előadásán keresztül a tudományetika kérdéseiben, gyakorlatában szerezhetnek jártasságot a résztvevők.

További információ: http://dosz.hu/sdk és https://www.facebook.com/events/1875864269396487

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!