A TFSE nyerte a női kosárlabda MEFOB-ot
2024. május 14.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Jócskán a mezőny fölé nőtt a TFSE női csapata a kosárlabda egyetemi és főiskolai bajnokság (MEFOB) négyes döntőjében, ahol lányaink nemcsak az elődöntőt, de a döntőt is magabiztosan nyerték, s lettek MEFOB-bajnokok.

Május 13-án és 14-én Győrben, a női első osztályú kosárlabda-bajnokságban szereplő SERCO UNI Győr otthonában rendezték a kosárlabda egyetemi és főiskolai bajnokság (MEFOB) négyes döntőjét.

Mint megszokhattuk, a TFSE női csapata is ott volt a final fourban, amelyre remek formában érkeztek Kováts Gabriella tanítványai. A hétfő esti elődöntőben ugyanis a mieink Baa Dominika vezérletével 97–38-ra lelépték a DEAC-ot.

A földönkívüli forma szerencsére a keddi döntőig is kitartott: a lányok 95–63-as győzelmet arattak a házigazda UNI Győr Széchenyi István Egyetem felett, és ezzel visszaszerezték tavaly elvesztett MEFOB-bajnoki címüket.

A győztes mérkőzés után így értékelt Kováts Gabriella, a csapat edzője.

„Hihetetlenül jó érzés volt látni egy-két perccel a befejezés előtt, ahogy a lányok a bajnoki címnek örülnek. Két éve várunk erre a pillanatra, egy edzőnek nincs is ennél jobb érzés. Megérdemelten nyertünk, nagyon sokat dolgoztak érte a lányok. Örülünk, de nem állunk le, hanem dolgozunk tovább, hiszen a nyári Európai Egyetemi Játékokon szeretnénk méltóképpen képviselni a magyar egyetemi kosárlabdát.”

A TFSE nyerte a női kosárlabda MEFOB ot 1

Női kosárlabda MEFOB 2023/2024, döntő:

UNI Győr SzESE–TFSE  63–95 (1731, 1519, 2115, 1030)
Győr: Rozmán 7, Baffy, DOMBAI 22/3, MOLNÁROVÁ 15, BÁNSZEGI 12/6. Cs.: Chroméj 4, Mihály 3/3, Horváth D., Sághi, Horváth B., Kovács L., Bognár. Edző: dr. Barthalos István.
TFSE: BAA 18/3, DÚL T., 14/6, BURJÁN 23/12, KIRÁLY 13/9, VÍGH 12. Cs.: Kelemen 2, Mérész 2, BABAY-BOGNÁR 6/6, ÚR 5/3, Dömötör, Munkácsi, Barbarics. Edző: Kováts Gabriella.

A TFSE győztes csapata:

Baa Dominika, Babay-Bognár Kinga, Barbarics Tímea Magda, Burján Laura, Dömötör Petra, Dúl Terka Zsófia, Gondár Rebeka, Kelemen Barbara Anna, Király Andrea, Mérész Petra, Munkácsi Adél Ivett, Szeitl Vanessa, Úr Boglárka, Vígh Bernadett Emese, Vladár Róza

Fotó, forrás: MEFS

 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!