Röplabda: bajnok lett az NB I-ben a TFSE női csapata!
2024. május 13.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Ha minden jól alakul, a 2024–2025-ös idényben négy első osztályú csapatunk mellett a TFSE női röplabdázóinak is élvonalbeli meccseken szurkolhatunk a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban.

Így kell ezt csinálni! Április végén eldőlt, hogy a TFSE női röplabdacsapata megszerezte a jogot, hogy a 2024–2025-ös idényben az élvonalban, vagyis az Extraligában induljon.

Miután a BVSC-Zuglót legyőzve bejutott az NB I (idehaza ez a másodosztály) döntőjébe, a Vasas várt rá, amelynek már van csapata az első osztályban, s kettő nem szerepelhet ott egyszerre.

Az egyik fél második győzelméig tartó finálét ettől még persze megrendezték, és a TFSE-s lányok ragyogó teljesítménnyel az első, majd a második felvonást is megnyerték – a másodikat a Csörsz utcai Dr. Koltai Jenő Sportközpontban 250 néző előtt. Joel Herrera Olazabal vezetőedző együttese tehát bajnok lett, az öröm pillanatait követően készül interjúk itt láthatók.

Ludvig Zsolt, a női röplabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya februártól tölti be a sportigazgatói posztot a TFSE-nél. A magyar röplabdasport ismert és elismert alakjaként, egykori TFSE-sportolóként különösen sokat jelent neki a mostani bajnoki cím. Őt kérdeztük arról: hogyan tovább?

„A legfontosabb, hogy bajnoki címmel, aranyéremmel van meg a jog az élvonalbeli indulásra – mondta megkeresésünkre a TF-en végzett testnevelő tanár és szakedző. – Hangsúlyozandó, hogy az NB I után az Extraliga-szereplés más feltételrendszert követel, ami a körülményekre és a játékosállományra egyaránt vonatkozik. A szakosztályon belül zajlanak már az egyeztetések, továbbá a hazai sportági szövetségnél terítéken van a bajnoki rendszer lebonyolításának megváltoztatása. Egy szó, mint száz, sok összetevőtől függ még az extraligás indulásunk, de az biztos, hogy mi mindent megteszünk az élvonalbeli szereplés érdekében.”

Ha megvalósul, a 2024–2025-ös idényben a TFSE-MTK női kosarasai, a férfi röplabdázók, a női és férfi futsalosok mellett a TFSE női röplabdázóinak is első osztályú meccseken szurkolhatunk majd a Csörsz utcai Dr. Koltai Jenő Sportközpontban.

Fotó: Facebook/TFSE női röplabda 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!