Kosárlabda: győzelemmel hangolt a rájátszásra a TFSE-MTK
2024. március 25.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Véget ért az alapszakasz a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban, a TFSE-MTK a Szekszárddal csap össze a rájátszás első fordulójában.

 A hétvégén rendezték meg a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokság alapszakaszának utolsó fordulóját, a TFSE-MTK az utolsó helyezett Cegléd vendége volt. Nos, érvényesült a papírforma, Hegedűs Péter edző együttese az elveszített első negyed után összekapta magát, és a hátralévő három játékrészt egyaránt megnyerve 73–65-re győzött. A TFSE-MTK-ban ezúttal hárman jutottak el legalább tíz pontig, Quionche Carter (17), Szabó Fanni (14) és Baa Dominika (10).

„Nem volt szép mérkőzés, nem játszottunk jól. Kicsit csalódott vagyok, hogy ilyen közel a rájátszáshoz még mindig ennyire pontatlanok vagyunk. Szerdáig össze kell szednünk magunkat” – idézte Hegedűs Péter mérkőzés utáni nyilatkozatát a hunbasket.hu.

A TFSE-MTK az alapszakasz 18 fordulójában tíz meccset nyert meg, ezzel a tízcsapatos élvonal hatodik helyéről jutott be a nyolc együttessel rajtoló rájátszásba, amelynek első fordulójában (vagyis a négy közé jutásért) a harmadikként végzett Szekszárd lesz az ellenfele. A csata az egyik fél második sikeréig tart. A szekszárdiak a hétvégi játéknapon a mindaddig veretlen éllovast, a Diósgyőrt verték meg.

Feljutása óta a TFSE-MTK az ötödik idényét „tapossa” az első osztályban, és a rájátszásban már nyert párharcot, méghozzá tavaly a BEAC ellen.

Hajrá, lányok, hajrá, TFSE!

Fotó: hunbasket.hu

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!