Kosárlabda: kikapott Szekszárdon a TFSE-MTK
2024. február 19.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Vereséget szenvedett a sérülésektől sújtott TFSE-MTK a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokság hétvégi fordulójában.

Ezúttal nem sikerült kicsikarni a győzelmet. A TFSE-MTK női élvonalbeli kosárlabdacsapata szombaton a Szekszárd otthonában lépett pályára, és 86–77-re alulmaradt riválisával szemben. Hegedűs Péter edző együttese az első félidőben összesen csupán 27 pontot dobott, s bár a folytatásban igyekezett lefaragni hátrányát, nem tudta utolérni a házigazdát. A sérülésektől sújtott TFSE-MTK-ban Németh Alma 20, Quionche Carter 19, Dúl Panka pedig 12 pontot dobott, a kimagasló teljesítmény azonban a másik csapatban keresendő: Kathryn Westbeld 34 pontot szórt, nem tudták féken tartani a vendégek.

„Csalódott vagyok, amiért nem mi jöttünk ki győztesen a végjátékból, volt két kulcsmomentum, amikor a hazai dobás után a labda befelé, a miénknél kifelé fordult. Mérges azonban nem lehetek, mert húszpontos hátrányból is vissza tudtunk kapaszkodni. Nyolcan edzettünk a héten és a mérkőzésen is szűk volt a rotációs lehetőségem. A játékosok küzdöttek, harcoltak, erre pedig a jövőben lehet építeni. Ha visszatérnek a sérültek, nagy feladatok megoldására lehetünk képesek” – nyilatkozta a mérkőzés után a Nemzeti Sportnak Hegedűs Péter.

A bajnokságban nyolc győzelemmel és hat vereséggel a tabella 6. helyén álló TFSE-MTK a következő fordulóban, február 24-én a jelenlegi legjobb magyar csapat otthonában lép pályára, aznap 18 órától a veretlen (14 meccs, 14 győzelem) DVTK vendége lesz.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!