Női kosárlabda: kulcsjátékosa nélkül szorongatta meg a Pécset a TFSE-MTK
2024. január 22.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Szoros mérkőzésen maradt alul pécsi ellenfelével szemben a TFSE-MTK a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokság legutóbbi fordulójában.

Hetekre kidőlt a sorból Monika Czinano, a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban szereplő TFSE-MTK kulcsembere. A vasárnapi, Pécs elleni hazai mérkőzésen már nem számíthatott játékára Hegedűs Péter edző. A sokoldalú kosaras kiesése jelentős érvágás, hiszen a bajnoki idényben 16 pontos meccsenkénti átlagával ő a csapat legeredményesebbje.

Nos, kevés híján nélküle is legyűrte a Pécset vasárnap este a Csörsz utcai Dr. Koltai Jenő Sportközpontban a TFSE-MTK. A rendkívül kiélezett összecsapást 64–62-re nyerték meg a bajnokságban harmadik helyezett, sorozatban a hatodik győzelmüket arató baranyaiak. A tabellán negyedik TFSE-MTK-ban négyen érték el a tízpontos határt, Quionche Carter (15), Dúl Panka (13), Dúl Terka (10) és Szabó Fanni (10).

„Bármelyik csapat megnyerhette volna a meccset, végül a vendégeknek sikerült. Centerünk kiesése miatt igyekeztünk ellensúlyozni ellenfelünk erőnléti fölényét, a vereség dacára büszke vagyok a lányokra” – idézte Hegedűs Péter mérkőzés utáni nyilatkozatát a hunbasket.hu oldal.

A bajnokságban eddig lejátszott 12 meccséből hetet megnyerő TFSE-MTK a következő fordulóban is házigazdaként lép pályára, szombaton este hét órától a Vasas lesz az ellenfele a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!