Férfi kosárlabda: veretlen a bajnokságban a Boros Zoltán vezette TFSE
2024. január 11.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Idénybeli 11. bajnoki mérkőzését is megnyerte az NB II Közép A csoportjában szereplő TFSE, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen tanító Boros Zoltán parádézó férficsapata.

Szerda este a Gödöllő otthonában lépett pályára az NB II Közép A csoportjában szereplő TFSE férfi kosárlabdacsapata, és fölényes, 95–68-as győzelemmel idénybeli 11. bajnoki meccsét is veretlen maradt. A honi harmadosztályban vitézkező együttes októberben a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban ötven(!) pontot vert a Gödöllőre, és eddigi mérkőzései közül kilencet legalább tízpontos különbséggel nyert meg a ligában. A szerdai összecsapáson Vígh Marcell (19), Vámos László (17) és Körömi László (12) egyaránt tíz pont fölé jutott, a csapat pedig összesen 12 triplát süllyesztett el a hazai kosárban.

„Nem mondom, hogy megállíthatatlanak vagyunk, de az biztos, hogy jó tendenciát mutatunk. Úgy is tudunk meccset nyerni, ha nem támadunk kimagaslóan, ez esetben a védekezésünk a győzelem kulcsa – mondta érdeklődésünkre Boros Zoltán, a TFSE edzője, a TF Sportjáték Tanszékének tanára, korábbi kiváló válogatott kosárlabdázó. – Ragyogó dobóink vannak, nem csupán egy-két játékosunk tudja szórni a triplákat, és ez nagy előny nekünk, mert a sok hárompontos átlendíthet minket a holtponton. Csapatunkban két kosaras más egyetemen tanul vagy tanult, a többiek mind TF-hallgatók. Hetente általában három-négy alkalommal edzünk, s közben, ugye, az egyetemi bajnokságban is szerepelünk.”

Boros Zoltán hozzátette: a hazai harmadosztályból rendkívül nehéz feljutni az NB I B-be (ez a második vonal), 43 együttesből csupán egynek sikerülhet. A TFSE-nek minden esélye megvan az országos nyolcas döntőbe kerülésre,

ahonnan aztán egy gárda „nyerhet bebocsátást” az NB I B-be.

A kisebb szurkolói mag mellett a TFSE hazai mérkőzéseire rokonok, barátnők járnak ki drukkolni a Csörsz utcába. Boros Zoltán reméli, hogy egyre többen kapnak kedvet a meccslátogatáshoz.

Tizenegy találkozó, tizenegy győzelem – ennél többet aligha tehet a csapat az ügy érdekében.

Forrás: MKOSZ
Fotó: Borhi Mihály – TFSE

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!