Kosárlabda: csaknem 100 pontot dobva győzött a TFSE-MTK
2023. december 11.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A második félidőben feljavulva fölényes győzelmet aratott az ELTE BEAC otthonában a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban ragyogóan szereplő TFSE-MTK.

A félidőben még döntetlent mutatott az eredményjelző (44–44), a vége sima lett, újabb győzelmet aratott a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban a TFSE-MTK. Hegedűs Péter edző együttese szombat este az ELTE BEAC otthonában kevés híján 100 pontot dobott és 94–73-ra nyert. A lányok parádésan teljesítenek a bajnokságban, idénybeli nyolcadik fellépésükön már az az ötödik győzelmüket aratták, s jelenleg az előkelő negyedik helyen állnak a tízcsapatos ligában.

A szombati összecsapás főszereplője a magyar válogatott Szabó Fanni volt, aki sokoldalúan kosárlabdázva 27 pontot szerzett a TFSE-ben, de tíz pont fölé jutott Quionche Carter (19), Monika Czinano (17) és Dúl Panka (11) is.

„Nagyon fontos mérkőzést nyertünk meg. Az első félidőben nem voltunk elég kemények, a másodikban már jobb formát mutattuk, ez vezetett a győzelemhez. Minden meccset úgy kellene elkezdenünk, ahogyan most a második félidőt” – idézte Szabó Fanni mérkőzés utáni nyilatkozatát a hunbasket.hu oldal.

A TFSE-MTK december 16-án hazai pályán, a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban lép pályára a bajnokságban 19 órától, idei utolsó mérkőzésén a tabella utolsó helyén álló Cegléddel csap össze.

Minden esély megvan a nagyszerű évbúcsúztatóra, hajrá, lányok, hajrá, TFSE!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!