Röplabda: ötödik lett a TFSE női csapata az egyetemi Európa-bajnokságon
2023. július 25.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Öt győzelemmel és egy vereséggel az ötödik helyen zárta a TFSE női röplabda-csapata a portugáliai Bragában megrendezett egyetemi Európa-bajnokságot.

Nagyszerű teljesítményt nyújtva ötödik lett a TFSE női röplabdacsapata a július 16. és 23. között Bragában megrendezett egyetemi Európa-bajnokságon, négy helyet javítva ezzel tavalyi eredményén. Nagy Gergely edző együttese mindhárom meccsét megnyerve csoportja élén végzett, majd a negyeddöntőben alulmaradt a Valenciával szemben. Ezt követően az 5–8. helyért kiírt rájátszásban folytatták a lányok.

Először a német Münster csapatával csaptak össze, s ragyogó játékkal 3:1-re győztek. Vasárnap tehát az ötödik hely megszerzése volt a tét a csoportkörből már ismert és legyőzött román Bacau ellen. Nos, a TF ezúttal is felülmúlta riválisát, időnként káprázatos megoldásokkal kirukkolva 3:0-ra diadalmaskodott, s megszerezte az ötödik helyet a Portugáliában megrendezett rangos versenyen.

A TF játékosai közül Tettamanti Virág ütötte a legtöbb pontot a viadalon (72), megelőzve Kiss Kornéliát (67) és Szerényi Grétát (65).

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!