Erős közösség, vérpezsdítő meccsek – interjú Magyar Biankával, a TFSE-MTK sikeredzőjével
2023. március 27.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Mint arról már beszámoltunk, negyedik élvonalbeli idényükben is bejutottak a nyolccsapatos rájátszásba az alapszakaszt a hetedik helyen záró TFSE-MTK női kosárlabdázói, akik kedden már pályára is lépnek a playoffban.

Az egyik fél második győzelméig tartó párharcban a címvédő Sopron mögött másodikként végző Győr az ellenfél, az első mérkőzés kedden 18 órakor kezdődik Győrben. Magyar Biankával, a TFSE-MTK sikeredzőjével beszélgettünk.

Hitte volna az ősszel, amikor be-becsúsztak váratlan vereségek, hogy az idén is bejutnak a rájátszásba?

Csak mi hittünk benne. Mindvégig. Példaértékű a lányok hozzáállása, minden pillanatban a cél lebegett a szemük előtt. Sok mindent lehetett tanulni az elmúlt hónapokban, mindenekelőtt azt, hogy sohasem szabad feladni.

Négy idény a női élvonalban az ön irányításával, négy playoffba kerülés. Lehet köztük rangsorolni?

Nyilván mindegyik eredmény kedves számunkra, de talán a mostani az igazán különleges. A korábbi évekkel ellentétben nem három, hanem csak két légióssal vágtunk neki az évadnak, no meg új irányítóval, a fiatal Dúl Pankával, akinek a bajnoki mérkőzéseken válogatott vagy amerikai ellenféllel kellett szembenéznie posztján. Ez nem egyszerű feladat, de óriási fejlődésen ment keresztül, igazi vezérré nőtte ki magát. Hihetetlenül erős közösséget építettünk, illetve építünk, ebben rejlik minden sikerünk titka. Jól érzékelhető a női első osztály ereje, egyre nagyobb és kiélezettebb a verseny a csapatok között. A legjobb együttesek sem mehetnek már úgy sehova, hogy biztosan megnyerik a mérkőzést. És mi ebben a mezőnyben ott vagyunk stabil középcsapatként, mérhetetlenül büszke vagyok mindarra, amit elértünk.

Érzékelik, hogy tevékenyen hozzájárulnak a TF-élet felpezsdítéséhez?

Hogyne, és nagyon örülünk neki. Itt emelném ki a TFSE női röplabdázóit is, akik ragyogóan teljesítenek a magyar másodosztályban, vezetik a bajnokságot, jó esélyük van felkerülni az élvonalba. Valójában ez itt a lényeg: szerepeljen a TFSE az első osztályban, legyen szó bármelyik sportágról! Visszatérve a mi együttesünkhöz: parádés hangulatú meccseket játszunk hazai pályán a Városmajorban, gondoltam, milyen jó lenne, ha elkísérne minket néhány drukker Győrbe. És tessék: úgy tudom, két kisbusz indul szurkolóinkkal a negyeddöntő első, keddi mérkőzésére.

Egy korábbi beszélgetésünk alkalmával megjegyezte: egyik álma, hogy nagy meccsen nagycsapatot verjenek meg. Most itt a lehetőség!

Igen, emlékszem. Habár az alapszakaszban sikerült egy nagyon fontos győzelmet aratnunk a Szekszárd ellen, nem állunk meg, szeretnénk még magasabb fokozatba kapcsolni. Egyet biztosan megígérhetek a lányok nevében is: az utolsó pillanatig harcolunk azért, hogy ez már a következő napokban sikerüljön.

Fotó: Borhi Mihály, TFSE

Erős közösség vérpezsdítő meccsek interjú Magyar Biankával a TFSE MTK sikeredzőjével 3

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!