Kosárlabda: Fölényes győzelemmel masírozott a rájátszásba a TFSE-MTK!
2023. március 27.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Örömünnep a Városmajorban! Szombat este hazai pályán játszotta idénybeli utolsó mérkőzését a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokság alapszakaszában a TFSE-MTK, s miután legyőzte a nyeretlen pécsi PINKK együttesét, a célszalagot átszakítva bejutott a nyolc csapatot fölvonultató rájátszásba.

Magyar Bianka vezetőedző irányításával a negyedik idényét tapossa az első osztályban a TFSE-MTK, s negyedszer is sikerült bejutnia a playoffba – szenzációs teljesítmény!

A szombati mérkőzésen egyetlen pillanatig sem forgott veszélyben a hőn áhított győzelem, mind a négy negyedet megnyerve 95–43-ra diadalmaskodott a gárda, amelyben az összes (12) pályára lépő játékos pontot szerzett. Ennél szebb módját választani sem lehetett volna a playoffba kerülésnek.

„Nagyon boldog és büszke vagyok, mert amióta feljutottunk, minden évben ott vagyunk a rájátszásban. Budapesti csapatként ezt egyedül mi tudtuk véghezvinni. Sok nehézséggel küszködtünk az idényben, de a legnehezebb időszakokban sem adtuk fel. Remekül időzítettünk a formánkat, de a munka java még csak most, az első nyolc között kezdődik. Nem tudom szavakba önteni, mennyire jó érzés ennek a csapatnak az edzőjének lenni. A lányok rendkívül összetartóak, és keményen dolgoznak nemcsak az eredményekért, hanem egymásért is” – idézte Magyar Bianka meccs utáni nyilatkozatát a hunbasket.hu oldal.

A TFSE-MTK az alapszakasz utolsó négy fordulójában egyaránt győzött, és végül hetedikként zárt a 12 csapatos ligában. A szabálynak megfelelően a másodikként végző együttessel, vagyis a győriekkel csap össze a negyeddöntőben. Óriási élmény lesz!

Szép volt, lányok, hajrá, TFSE!

Kosárlabda Fölényes győzelemmel masírozott a rájátszásba a TFSE MTK

Fotó: Borhi Mihály, TFSE

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!