TFSE: volt már, és lesz is még eredményesebb hétvége
2022. október 24.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Az elmúlt hétvégén is nagyüzem volt idehaza a labdasportos bajnokságokban. A TFSE számára ezúttal sajnos nem voltak annyira eredményesek ezek a napok, mint egy héttel korábban.

TFSE volt már és lesz is még eredményesebb hétvége 3

Fotó: hunbasket.hu

A női élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban szereplő TFSE-MTK a BEAC vendége volt szombaton, és óriási meccset játszott riválisával. A hazaiak a félidőben (tehát két negyed után) tíz ponttal vezettek, Magyar Bianka vezetőedző együttese azonban nem adta fel, és majdnem hosszabbításra mentette a csatát. A második félidőben 47 pontot szerzett a TFSE-MTK, míg a BEAC 38-at, egyetlen pontot múlt a ráadás kicsikarása. A vendégek nem bírtak a végül 83–82-re diadalmaskodó BEAC három kulcsjátékosával, akik összesen 74 (!) pontot szereztek.

Az eddigi hét bajnoki meccséből kettőt megnyerő, a tabellán jelenleg a 8. helyen álló TFSE-MTK legközelebb vasárnap lép parkettre a bajnokságban, aznap 15.30-tól az egyelőre százszázalékos (hat meccs, hat győzelem) Győrt fogadja a Városmajorban.

A kosárcsapathoz kapcsolódó nagyszerű hír, hogy Dúl Panka, a TFSE-MTK fiatal játékosa meghívót kapott a Székely Norbert vezette, Eb-selejtező meccsekre készülő magyar válogatottba. Tavasszal már szerepelt a nemzeti együttesben, és ott is bizonyította rátermettségét.

Dúl PAnka tfse válogatott

Fotó: Borhi Mihály, TFSE

Röplabdában újabb sima, 3:0-s győzelmet aratott az Extraligában (élvonal) címvédő Pénzügyőr, amelynek Jókay Zoltán, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Sportjáték Tanszékének mestertanára a vezetőedzője. Egy osztállyal lejjebb, az NB I-ben a TFSE Miskolcra látogatott, ahol 3:1-re alulmaradt a MEAFC együttesével szemben.

A TFSE NB I-es női röplabdázói ezen a hétvégén nem léptek pályára a bajnokságban. Pénteken edzőmeccset játszottak, amely a felkészülést szolgálta a szerdai rangos összecsapásra. Aznap ugyanis Magyar Kupa-mérkőzést vív a gárda, az Extraligában szereplő Békéscsabát fogadja Magyar Kupa-mérkőzésen a TF D-termében.

Hajrá, TFSE!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!