Elkezdte a felkészülést az új idényre a TFSE-MTK női kosárcsapata
2022. augusztus 9.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Augusztus 8-án, vagyis tegnap kezdte felkészülését a női kosárlabda-bajnokság 2022–2023-as évadára a TFSE-MTK, amelynek ez lesz sorozatban a negyedik idénye a hazai élvonalban. Magyar Bianka vezetőedző munkáját továbbra is Hegedűs Péter segíti másodedzőként, míg Juhász Ferenc és Delmis Angela erőnléti edzőként, illetve masszőrként dolgozik az előző években rendre a rájátszásba jutó együttesnél.

Elkezdi felkészülését a TFSE-MTK kosárcsapata

fotó: Szilágyi Dénes

Minthogy a bajnokság szeptember utolsó hétvégéjén rajtol, hét hét áll a csapat rendelkezésére a felkészülésre, amelynek egyik fontos állomása lesz az erdélyi (gyergyószentmiklósi és sepsiszentgyörgyi) edzőtábor szeptember 11. és 19. között.  Ennek keretében a TFSE-MTK részt vesz egy háromnapos tornán, amelynek házigazdája az Európa-kupában is vitézkedő, román bajnok és kupagyőztes Sepsi-SIC lesz.

Magyar Bianka együttesében heten maradtak a tavalyi csapatból: a mindössze 17 esztendős Baa Dominika, aki januárban súlyos térdsérülést szenvedett, az elmúlt években rengeteget fejlődő Burján Laura (20 éves), továbbá Dúl Panka (21), aki már bemutatkozhatott a magyar válogatottban, a hárompontos-specialista Király Andrea (20), a triplákat ugyancsak jó százalékban értékesítő Szeitl Vanessa (25), az együttest legrégebb óta szolgáló, nagyszerű csapatember Németh Alma (29), valamint a tapasztalatával is meghatározó kosarasnak számító Theodoreán Alexandra (31).

A TFSE-MTK-hoz érkező új játékosok kapcsán fontos megjegyezni, hogy mind a hárman kötődnek a TF-hez. Dúl Terka (19) sikeresen felvételizett az egyetemre, Pusztai Petra (23) most pótfelvételizik, míg Hegedűs Janka (28) szakirányú továbbképzésen tanul.

Ami pedig a távozókat illeti, Süle Krisztina visszavonult, Herman Aliz tanulmányai befejezése után a TFSE-MTK alsóbb osztályú csapatának vezére lesz, Tóth Tímea idehaza, Chanise Jenkins, Elisabeth Pavel és Ja’Tavia Tapley pedig külföldön folytatja pályafutását.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!