Kiesett az NB I-ből a TFSE futsalcsapata
2022. június 14.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Négy győzelem mellett 14 vereséget szenvedett az élvonalbeli bajnokságban (NB I) a TFSE futsalcsapata, és a liga utolsó előtti, kilencedik helyén végzett. Ez pedig azt jelentette, hogy osztályozóra kényszerült, s az NB II-ben szereplő Nyíregyházával csapott össze oda-vissza vágós párharcban.

TFSE futsal

Nos, az első mérkőzésnek Nyíregyháza adott otthont pénteken, és a találkozó rettenetesen indult a TFSE szempontjából, kilenc perc elteltével ugyanis már 3–0-ra vezetett a házigazda. A meccs lefújásakor nyilván aláírta volna a háromgólos különbséget a TFSE, csakhogy ennél is rosszabban alakult a folytatás: a hazaiak a 30. és a 36. perc között további négy gólt szereztek, s mivel a TFSE csupán egyszer talált a kapuba, 7–1-gyel zárult az osztályozó első felvonása.

A visszavágót hétfő este a Vasas-Sterbinszky Amália Sportcsarnokban rendezték meg – és az első mérkőzésen elszenvedett súlyos vereség dacára felcsillant a remény. A TFSE játékosai ugyanis felszívták magukat, nagy szívvel játszva, Klcsó Gábor révén a 24. percben megszerezték ötödik góljukat, ekkor 5–1-et mutatott az eredményjelző – két találatra voltak tehát az óriási hátrány ledolgozásától! A bravúr azonban elmaradt, a hátralévő percekben már csak a nyíregyháziak szereztek gólt, ráadásul hármat is, s ezzel 11–6-os összesítéssel megnyerték a párharcot, így a következő idényben ők szerepelhetnek az NB I-ben, a TFSE pedig az NB II-ben folytatja.

fotó: Borhi Mihály

Címkék: TFSE,NB I.,futsal
2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!