Szenzációs eredményt ért el Józsa Levente, a TFSE tekvondósa!
2022. február 8.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Parádésan teljesítve ezüstérmes lett az emírségekbeli Fudzsejrában megrendezett G2-es tekvondóversenyen Józsa Levente, a TFSE 19 esztendős versenyzője, aki ebben a tanévben jelentkezett a Testnevelési Egyetemre.

Szenzációs eredményt ért el Józsa Levente, a TFSE tekvondósa

fotó: Magyar Taekwondo Szövetség

A 68 kilogrammosok küzdelmi kategóriájában induló fiatal tehetséget csak a tavalyi tokiói olimpia bajnoka, az üzbég Ulugbek Rasitov tudta megállítani, a fináléban 7–5-re legyűrve magyar riválisát. A döntőig vezető úton Józsa francia, szaúdi, spanyol és dél-koreai versenyzőt vert meg, közülük érdemes kiemelni külön a spanyolt, Javier Pérez Polót, aki második a világranglistán.

„Nagyon vártam már az új szezont, sokat dolgoztunk a téli szünetben. Mindössze két napot karácsonyoztunk, utána már egyből indultunk edzőtáborozni Németországba. A felkészülésem szerintem jól sikerült, de  a verseny előtt két héttel sajnos beteg lettem. Szerencsére a viadalon ebből már nem sokat éreztem. Nehéz mérkőzéseim voltak a hétvégén, de a szívem és a fejem is a helyén volt. Hatalmas élmény volt hajnali fél egykor a kiemelt páston az aktuális olimpiai bajnok harcolni. Az első két menet 0:0 volt, utána sajnos vezetést szerzett és mindig tudott újítani, amikor közelebb kerültem hozzá. A legfontosabb talán nem is az ezüstérem megszerzése, hanem hogy rengeteget tanultam a mérkőzésből! Remélem, a jövőben lesz még lehetőségem összecsapni az olimpiai bajnokkal” – mondta Józsa Levente a viadal után, amely a párizsi olimpia kvalifikációs időszak első 2022-es állomása volt a magyar versenyzők számára.

Kiss Roland, a TFSE szakosztályvezetője így fogalmazott: „Levente kimagasló teljesítményt nyújtott a hétvégén. Ezen a versenyen az volt a cél, hogy a legjobb nyolcba kerüljön, amit a megszerzett ezüstéremmel bőven túlszárnyalt. Kiváló erőfelmérőnek bizonyult a hétvége, megerősített bennünket, hogy sportolónk jó úton halad. Ezen felül körvonalazódik, miben kell még fejlődnünk további céljaink elérése érdekében. Természetesen mi is örülünk az elért sikernek, de most nem szabad elbízni magunkat, hiszen még csak a szezon elején tartunk, és sok idő van még a két fő versenyig, a világbajnokságig és az Európa-bajnokságig.”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!