Harmadik élvonalbeli idényében is állja a sarat a TFSE-MTK kosárcsapata
2022. január 13.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Kicserélődött a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban szereplő TFSE-MTK kerete a 2021–2022-es idény előtt, két húzóember, Bernáth Réka és Alisia Jenkins egyaránt távozott, előbbi a DVTK-hoz, utóbbi pedig az izraeli bajnok Maccabi Ramat Ganhoz igazolt. Érkezett viszont a 2004-es születésű, kimondottan tehetséges Baa Dominika, vele együtt összesen három U20-as játékos szerepel a csapat keretében. Sajnálatos fejlemény azonban, hogy a Sopron elleni mérkőzésen Baa Dominika keresztszalag-szakadást szenvedett, s kilenc hónap kényszerpihenő vár rá.

Harmadik élvonalbeli idényében is állja a sarat a TFSE-MTK kosárcsapata

Ami a gárda eredményességét illeti, nem lehet rá panasz. A TFSE-MTK 16 fordulót követően 7 győzelemmel és 9 vereséggel a 12 csapatos élvonal nyolcadik helyén áll jelenleg, s bizonyosan ott lesz a Magyar Kupa februárban esedékes nyolcas döntőjében, amelyben Európa egyik legjobb csapata, a Sopron lesz az ellenfele.

„Az idény előtt szerintem nem sokan gondolták, hogy harmadik élvonalbeli évadunkban, ennyi változás után ilyen jól állunk majd januárban – mondta megkeresésünkre Magyar Bianka, a TFSE-MTK vezetőedzője, aki immár  ötödik éve irányítja az együttest. – December 30. és január 8. között négy meccset is játszottunk, kettőt megnyertünk, s már csak hat összecsapás van hátra az alapszakaszból, a folytatást illetően ez lesz a leginkább meghatározó időszak. Mindenképpen ott akarunk lenni a nyolccsapatos rájátszásban, a Magyar Kupában pedig várjuk a Sopron elleni csatát, játékosaink elszántságát jelzi, hogy meg akarják verni a világhírű riválist.”

A TFSE-MTK sikeredzője hangsúlyozta: továbbra is nagyon szeret a csapattal dolgozni, látja a benne rejlő potenciált, s külön öröm számára, hogy egyre inkább átveszik a húzóemberek szerepét a fiatal magyarok. Ugyanakkor felhívta a figyelmet egy érdekességre, még ha nem is örömtelire.

„Sajnálattal látom, hogy kevés a néző a kosármeccseken, erről már több szakemberrel is beszélgettem. Arra jutottunk, hogy ez egyrészt az internet térhódítása miatt alakult ki, másrészt azért, mert ezáltal nincs meg a kapcsolat a szurkolók, a játékosok és a szakvezetők között, pedig nagy szükség lenne rá. Bízom benne, hogy a csarnokunk elkészülte után sokan jönnek majd ki a meccseinkre, mi mindenesetre mindent megteszünk annak érdekében, hogy még közelebb hozzuk ezt a csodálatos sportágat a közönséghez” – fejtette ki Magyar Bianka.

A TFSE-MTK legközelebb vasárnap lép parkettre az élvonalbeli bajnokságban, a DVTK együttesét fogadja a Városmajorban.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!