Aerobikosaink sikere a kolumbiai Világjátékokon
2013. augusztus 26.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Július 25. és augusztus 4. között Kolumbia második legnagyobb városa, Cali adott otthont a IX. Világjátékoknak.  A nem olimpiai sportágak olimpiáján 98 ország közel háromezer versenyzője mérte össze tudását 36 sportágban. Magyarország tizenkét sportágban képviselte magát, a legnépesebb delegációt pedig az aerobik csoport adta tizenhat versenyzővel.

Aerobikosaink sikere a kolumbiai Világjátékokon

A 2012-es aerobik világbajnokságon kvótát szerző három egység mellett két edző és 2 bíró képviselte a Magyar Torna Szövetség Aerobik Szakágát az eseményen. Az aerobikversenyek a Del Pueblo Coliseumban zajlottak, ahol a lányok 18000 tomboló hazai szurkoló előtt mutatták be a gyakorlataikat.

A TFSE, az ÓWDSE és a Forma Fitt SE közös csoportja aerostep versenyszámban az előkelő 4. helyen végzett. A csoport a harmadik helyen jutott be a döntőbe, majd végül roppant szoros versenyben, 17.500 pontot elérve, mindössze két tizeddel maradt le a dobogóról, ahova a kínai, az orosz és a francia csapat állhatott fel. A step csoport edzőit, Katus Tamást és Sinkó Andreát nagy büszkeséggel tölti el az eredmény, hiszen 15 éve nem volt ilyen siker a magyar aerobik történetében.

A csoport tagja volt Tóth-Hosnyánszki Anita, a Torna, RG, Tánc és Aerobik Tanszék egyetemi tanársegédje, Ujvári Cecília és Szilvás Angéla óraadó tanárok, Kovács Ramóna és Czinder Kinga, a TF hallgatói és a TFSE versenyzői, Táskai Anita, a TFSE sportolója, valamint Kőrösi Kitti és Szabó Júlia, az ÓWDSE versenyzői.

Sok szeretettel gratulálunk a nagyszerű eredményhez!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!