Szoros vereség Tatabányán
2014. november 12.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Két veretlen csapat csatáját hozta a női Amatőr Nemzeti Bajnokság 6. fordulója. A TFSE Tatabányára utazott vasárnap délután.

Azt, hogy ez a meccs nem lesz olyan egyszerű lányainknak, már a meccs előtt is tudtuk, a Tatabánya ennek megfelelően, no meg a hazai pálya előnyét kihasználva, 8 pontos előnyt dolgozott ki az első játékrész végére.

A második negyed elején védekezést váltott a TFSE, ám ez sem segített, a hazaiak már tíz pont fölötti előnyt szorgoskodtak össze. A félidő végéhez közeledve azonban egymás után csapatunk több hazai akciót is kivédekezett, melyet leindítással, vagy triplával fejezett be a másik oldalon, így aztán előbb tíz ponton belül férkőzött, majd pedig két támadásnyira csökkentette a hátrányt. A nagyszünetre még vezetett a Tatabánya, de a második 10 perc már bizakodásra adott okot.

Ennek megfelelő lendülettel jött ki csapatunk a pihenést követően, és a 25. percben utol is érte ellenfelét. 39-39-nél több perces gólcsend következett mindkét oldalról, amit aztán a hazaiak törtek meg. Később kiderült, ez nagy lélektani előnyt jelentett számukra, ugyanis innentől megint meglépett a Tatabánya.

A záró játékrészben ugyanazt láthattuk, mint eddig, folyamatosan futott az eredmény után a TFSE, de a vezetést egyszer sem sikerült átvenni, annak ellenére sem, hogy erre többször megvolt az esély. A roppant kiélezett végjátékot sajnos 1 ponttal elbuktuk. Döntőnek bizonyult a Tatabánya rengeteg támadó lepattanója, pontjaik egyharmadát második esélyből szerezték.

Az eredmény miatt nem szabad csüggedni, pénteken már jön is a folytatás, amikor a Smafc-NYME csapatát fogadjuk. Hajrá TFSE!

Tatabányai Kosárlabda Club-TFS: 63-62 (19-11, 17-20, 12-10, 15-21). Varga Barbara (4), Karlócai Julianna (7/3), Bodnár Fanni (17/3), Mányoky Judit (16/12), Németh Alma (2), Lakatos Dóra (16/6).

Molnár Krisztián

Címkék: TFSE,kosárlabda,ANB
2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!