Remekelnek a futsalos lányok
2017. január 30.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Női futsalban is nagyszerűen szerepel a TFSE: az NB II Nyugati csoportjában vitézkedő együttes jelenleg a második helyet foglalja el a tabellán, s csak rosszabb gólkülönbsége miatt szorul az éllovas Rubeola FC-Csömör mögé.

A szezonban eddig megrendezett tíz mérkőzésükből nyolcat megnyertek, kettőt pedig elveszítettek a lányok, akik vasárnap a Kalafa-Újbarok SE-t fogadják – a hétvégi forduló előtt Sztranyovszky Márkkal, a TFSE női futsalszakosztályának vezetőjével beszélgettünk.

Gratulálunk az eddigi eredményekhez! Lehet ezt még fokozni?

Elégedettek vagyunk a lányok teljesítményével, természetesen arra törekszünk, hogy az egész szezonban kiegyensúlyozottan játsszon a csapat.

Ez azt jelenti, hogy megcélozzák az élvonalba jutást?

Második helyezés ide vagy oda, előzetesen úgy terveztük, hogy a következő idényben leszünk harcban a feljutásért. De mivel sportemberek, versenyzők vagyunk, a tavasszal is mindent beleadunk. Egy biztos: ha sikerül feljutnunk az élvonalba, vállaljuk is az NB I-es indulást.

Árulja el, kérem, mennyire népszerű a lányok körében a futsal?

Az elmúlt években a Magyar Labdarúgó-szövetség időt, energiát és pénzt sem kímélve jelentős hangsúlyt fektetett a női labdarúgás népszerűsítésére, fejlesztésére, és ennek meg is látszik az eredménye. Aki kilátogat a meccseinkre, nem csupán jól futsalozó csapatot láthat, hanem azt is, hogy kivételesen jó közösség a miénk. A lányok sokszor a meccsek után is összejárnak, közös főzéseket szerveznek. Tényleg összetartó, rendkívül elhivatott társaság.

A hazai mérkőzéseiket a Vasas Fáy utcai csarnokában játsszák. Ez az állandó otthonuk?

A csarnokhelyzetünk sajnos nincs megoldva, úgy értem, hogy nincs saját pályánk. Úgyhogy nagyon várjuk már, hogy a terveknek megfelelően elkészüljön a csarnokunk a Testnevelési Egyetemen.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!