A lányok hátát nézi a mezőny
2017. március 17.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Ragyogóan szerepel a TFSE női kosárlabda-csapata az NB I/B-ben, 16 győzelmet aratva és mindössze egy vereséget elszenvedve vezeti a Nyugati csoportot. Úgyhogy volt miről beszélgetni Boros Zoltánnal, az együttes edzőjével, aki oktatja is a kosárlabdát egyetemünkön.

A lányok hátát nézi a mezőny

Tizenhat győzelem, egy vereség – elvárás ez a jó teljesítmény, vagy a kitűzött cél túlszárnyalása?

Az előző szezon alapszakaszában csupán egyszer kaptunk ki, a bajnokságot végül a harmadik helyen zártuk, vagyis egy évvel ezelőtt is jók voltunk – válaszolta érdeklődésünkre a 47 esztendős, népszerű Borisz, a korábbi 88-szoros válogatott, ötszörös magyar bajnok és kétszeres Magyar Kupa-győztes irányító. – Szeretnénk bekerülni a döntőbe, s mindent meg is teszünk célunk elérése érdekében.

Feljutás esetén vállalható az NB I-es szereplés?

Az NB I/B voltaképpen amatőrliga, az NB I pedig profi, ég és a föld a különbség, az élvonalban szigorú feltételeknek kell megfelelni. Jelenleg nincs is olyan termünk, amely az NB I előírásainak megfelel, de ha elkészül az új kampusz, már nem lesznek efféle hiányosságaink.

A minap elhalasztották az ELTE-BEAC Újbuda elleni mérkőzésüket – miért volt erre szükség?

A beacosok kérték a halasztást, mert számos junior korú játékosuk van érdekelve a juniorbajnokság döntőjében, amelyre szeretnének megfelelően felkészülni. Természetesen elfogadtuk kérésüket.

A TFSE csapatában akad olyan lány, aki tud zsákolni?

Ó, arra világszinten is csak néhány hölgy képes.

És ön még tud?

Negyvenhét éves vagyok, szerintem szét is szakadnék, ha megpróbálnám. Inkább nem kockáztatok.

Az idén a női és a férfiválogatott is kijutott az Európa-bajnokságra, ami óriási eredménynek tekinthető. Szakmabeliként hogy érzi, megmozdult valami a kosárlabdasportunkban?

Júniusban a női, augusztusban pedig a férfi csapatunkért szoríthatunk, igazi kosaras nyár vár ránk, s ennek nagyon örülünk. És igen, ez az eredmény tényleg különleges. Korábban vita tárgya volt, és most is az, hogy hány külföldi szerepelhet klubcsapatainkban, a válogatott szempontjából az lenne az ideális, ha minél több magyar kapna lehetőséget. Remélem, az előttünk álló időszakban nem csupán a TFSE, hanem a teljes magyar kosárlabdasport is szállítja majd a kiugró eredményeket.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!