Kézilabdás győzelmi sorozat: irány Győr!
2017. április 11.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Budapesti Corvinus Egyetem csapatát kapta ellenfélnek a TFSE női kézilabda-csapata a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokságban. A két gárda még nem találkozott egymással, így ez a mérkőzés ugrás volt az ismeretlenbe, de a TF csapatának szerencséjére ez a végeredményben nem mutatkozott meg, ahogy a fiúk is sikeresen vették ugyanezt az akadályt.  

MEFOB kézilabda

(a kép illusztráció)

A lányoknál a találkozó elejétől kezdve a TFSE irányított és utólag elmondható, hogy egy könnyű, jó hangulatú meccset játszott az ellenféllel, amelyen a gólok nagy részét indításból ill. lerohanásból lőtte a győztes együttes. A visszavágón a TFSE még felszabadultabban játszott, így még nagyobb gólkülönbséggel sikerült nyerni.

Egyetemünk férfi csapata szintén a Corvinus ellen játszhatott a csoportból való továbbjutásért. A mérkőzést nagyon rosszul kezdte a TFSE: rengeteg kapufa, kapkodás és sok eladott labda jellemezte az első félidőt. Kellett egy kis idő mire a TF játéka összeállt. A második félidőben a kiemelkedő kapusteljesítménynek és a jól összeszokott pároskapcsolatoknak köszönhetően már jól alakult az összecsapás, így több mint 10 gólos előnnyel várta a visszavágót a TFSE. A második meccsen aztán a Corvinus csapata nem sokáig bírta TF tempóját, összességében jó mérkőzésen sikerült ismét megverni a Corvinust.  

A második körben a TFSE az ELTE-t fogadta, amellyel szintén nem volt még közös meccse egyetemünk férfi kézilabdázóinak. Csak annyit tudtak az ellenfélről a fiúk, hogy a Budapesti Főiskolai Bajnokságban az első helyen állnak. Sok játékos edzésről érkezett a MEFOB mérkőzésre, ennek eredményeként álmosan, sok hibával kezdte a TFSE a mérkőzést. Rendkívül szoros első félidő után a második játékrész közepétől a TF-es fiúk – a gyors lerohanás góloknak köszönhetően – átvették az irányítást és 10 góllal győztek. A visszavágó végjátéka ismét felszabadult kézilabdát hozott, így nem volt kérdés a továbbjutás. Ezen az összecsapáson főképp az átlövő-beálló kapcsolat működött jól.

Mindez azt jelenti, hogy mind női, mind férfi csapatunk bekerült a Győrben megrendezendő MEFOB döntőbe!

MEFOB eredmények

  • MEFOB, női kézilabda
    • 2017. február 28.:  Testnevelési Egyetem – Corvinus Egyetem: 56-26
    • 2017. március 7.: Corvinus Egyetem – Testnevelési Egyetem: 15-56
  • MEFOB, férfi kézilabda
    • 2017. február 15.: Testnevelési Egyetem – Corvinus Egyetem: 31-20
    • 2017. február 22.: Corvinus Egyetem – Testnevelési Egyetem: 29-42
    • 2017. március 21.: Testnevelési Egyetem – ELTE: 32-20
    • 2017. február 4.: ELTE – Testnevelési Egyetem: 36-28

A MEFOB női és férfi kézilabdadöntő 2017. május 22-23-án Győrben kerül megrendezésre. A TFSE csapatait Dr. Ökrös Csaba tanszékvezető, európai mesteredző irányítja.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!