A kézilabdások is hozták kosarasaink eredményét
2017. május 26.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A TFSE kézilabdázóinak mérlege a MEFOB döntőben: egy arany és egy negyedik hely és Dr. Ökrös Csaba is elismerést kapott! A tavalyi finálé szervezési sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség idén is a Széchenyi István Egyetemet bízta meg az országos döntő megrendezésével, amelyen idén hat női és hat férfi csapat szerepelhetett.

A kézilabdások is hozták kosarasaink eredményét

A sport olyan közösségeket teremt, amelyek „a mai felsőoktatási képzési struktúrákban nehezen szervezhetőek meg” emelte ki köszöntőjében Prof. Dr. Kiss Ádám a Magyar Egyetemi Főiskolai Sportszövetség elnöke.

„A jövő Győrben épül” szól a házigazda város szlogenje. A jövő építésének alapja pedig az ifjúság, különösen az egyetemi ifjúság. Rájuk lehet és kell építeni a kézilabdázásban is. A Széchenyi István Egyetem kiemelten figyel hallgatói fizikai képzésére, hiszen karrierjükben nem lehetnek sikeresek fittség és versenyzői erények nélkül, hívta fel erre is a figyelmet házigazdaként Dr. Földesi Péter rektor.

A MEFOB kézilabda döntőjének kétnapos tornáján, a fiúknál a Bridge Kupáért folyt a verseny, amelyben a Testnevelési Egyetem lett a bajnok, az ezüstérmet a Széchenyi István Egyetem szerezte meg. A dobogó harmadik fokára a Pécsi Tudományegyetem csapatának tagjai állhattak fel. A negyedik helyen a Pannon Egyetem, ötödikként a Debreceni Egyetem végzett, míg a hatodik a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem lett.  

A lányoknál a küzdelmek a PannonWork Kupáért folytak, ahol az Eszterházy Károly Egyetem győzött, az ezüstérmet a Debreceni Egyetem kapta, a Pécsi Tudományegyetem kézilabdásai pedig a bronzérmet vihették haza. Negyedik lett a Testnevelési Egyetem, majd a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, végül a házigazda Széchenyi István Egyetem következett a sorban.

A legjobb kapusnak járó külön díjat a szervezők a hölgyeknél Győrffy Alexandrának  (Eszterházy Károly Egyetem), a fiúknál pedig Szász Zsoltnak (Pannon Egyetem) ítélték.

A gólkirálynak járó különdíjat a lányoknál Sári Barbara 31 góllal (Eszterházy Károly Egyetem), a fiúknál pedig Schmid Péter (Pannon Egyetem) 26 góllal érdemelte ki.

A legtechnikásabb játékosnak kiírt díjat a hölgyeknél Smid Eszter (Debreceni Egyetem), a férfiaknál Pethő Ákos (Pécsi Tudományegyetem) kapta meg.

A legjobb edzői elismerést a bajnokcsapatok (Testnevelési Egyetem és Eszterházy Károly Egyetem) edzői vehették át, név szerint Dr. Ökrös Csaba (férfi csapat) és Hegedűs Tibor (női csapat).

Az eseményt megtisztelte és díjakat adott át Zsiga Gyula a Magyar Kézilabda-szövetség szakmai igazgatója, Bartha Zsolt a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség szakreferense, Molnár Albert a PannonWork Iskolaszövetkezet igazgatósági tagja, és az Audi ETO KC Bajnokok Ligája győztes csapat tagjai, Hársfalvi Júlia és Bódi Bernadett.

A kézilabdások is hozták kosarasaink eredményét (Hársfalvi Júlia, Bódi Bernadett)

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!