Szép győzelem Laurencz László csapata ellen
2017. november 13.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Nehéz mérkőzés várt a tabellán 2. helyen álló Csepel együttese ellen a TFSE női kézilabda-csapatára, amely a negyedik volt a bajnokságban a találkozó előtt. A csepeliek szakmai munkáját a korábbi szövetségi kapitány, Laurencz László irányítja és a hírek szerint ellenfelünk nagyon készült ránk a hét folyamán.

A találkozó előtt a bemelegítést is Laurencz László vezényelte, ami ritka. Elképzelhető, hogy ez is arra utalt, hogy tartottak a csepeliek a meccstől. Mint szerencsére kiderült, joggal.  

Női kézilabda NB II, D csoport: Csepel DSE – TFSE 25-29  (13–13)

TFSE: Szajkó Kinga, Peredi Zsófia, Matheisz Renáta 7, Kovács Eszter 3, Bottlik Flóra 1, Bíró Eszter 9/4, Bagdács Fruzsina 5, Gajdán Gréta 1, Szántó Edina 2, Káldi Lili, Kruzsicz Bernadett, Lugosi Gréta 1, Márton Dorina, Szlaukó Eszter, Nagy Dóra.

Az első 10 perc mind a két csapat részéről az erőfelmérés jegyében telt. Mivel előtte a két gárda még nem játszott egymással, így ez teljesen érthető volt. Kezdésként az ellenfél két hetest is kihagyott - az egyiket Szajkó Kinga kivédte, aki egyébként remek napot fogott ki -, de sajnos a TFSE is rontott egy büntetőt. 4-4-es állás után a 13. percben kétgólos előnyre tett szert a Csepel, amely után a TFSE vezetőedzője, Viglási Zsuzsanna időt kért és megnyugtatta a csapatot.

A folytatásban Szántó Edina vezérletével fordított a TFSE: a 24. percben Bíró Eszter találatával jött az egyenlítés (11-11) és a félidőt is Bíró Eszti találatával zárták a felek (13-13).

A második félidőt is a TFSE kezdte jobban, de a 39. percig nem volt sejthető, hogy melyik gárda nyeri a mérkőzést, mert hol itt, hol ott volt az előny. Utána azonban a jó TFSE védekezés és elől Bagdács Fruzsina és Bíró Eszter találatai elhozták a változást. A 46 percet követően egy erős ötperces menettel sikerült eldönteni a találkozót, ekkor már 22-27-es állás volt olvasható az eredményjelző táblán. A TFSE játékosai szép gólokat lőttek és végül Matheisz Renáta állította be a 29-25-ös végeredményt.

Szép győzelem Laurencz László csapata ellen (TFSE kézilabda)

A TFSE nagyon egységes és gólerős volt a Csepel elleni mérkőzésen és megerősítette a 4. helyét a tabellán.

Viglási Zsuzsanna, a TFSE vezetőedzője: Nagyon jó mérkőzést játszottunk, nagyon fegyelmezett volt a csapat játéka és ismét egy  remek kapusteljesítményt láttam. Gratulálok a lányoknak, büszkék lehetnek magukra.

A TFSE következő hazai mérkőzése november 19-én kerül megrendezésre, amikor a Tököl együttese lesz az ellenfél délután kettő órától a SOTE (Zágrábi u.) pályáján. 

Hajrá TFSE! 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!