Köszöntés után vereség a Hepp Kupában
2017. november 15.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Péntek délután a TFSE női kosarasai hazai parketten léptek pályára a Hepp Kupa 2. fordulójában. A borongós őszi idő ellenére a csarnokban ünnepi hangulat uralkodott, ugyanis a mérkőzés előtt került sor az elmúlt három szezonban egyaránt MEFOB-aranyérmes csapatunk köszöntésére.

Megsüvegelendő eredmény, hogy mindhárom idény végén volt TFSE-s lány az All Star-csapatban, két esetben egyetemünk együttese adta a négyes döntő MVP-jét is, sőt a csapat több tagja szerepelt a tavalyi Egyetemi Európa-bajnokságon (EUSA Games) bronzérmet szerző csapatban.

Köszöntés után vereség a Hepp Kupában

A kiemelkedő teljesítmények mellett a TFSE vezetősége sem ment el szó nélkül, a csapat minden tagját egy-egy szál virággal, az edzőket virágcsokorral és ajándékkal köszöntötték nagy taps kíséretében.

Külön köszöntésre került Mányoky Judit és Magyar Bianka, akik hosszú évek játékos-pályafutása után idén már nem aktív szereplői a csapatnak, ugyan utóbbi másodedzőként folytatja a klubnál.

Köszöntés után vereség a Hepp Kupában

A múlt eredményeinek méltó elismerése után kezdődött tehát a mérkőzés. A lányok nagy hévvel vetették magukat a csatába és irányították a játékot. Nem csak a palánk alatt, kintről is veszélyesek voltak a TFSE kosarasai, Kováts Gabriella középtávoli dobásai nagyon ültek, a többiek sem akartak elmaradni tőle és elsüllyesztettek egy-egy hárompontost a gyűrűbe.

Köszöntés után vereség a Hepp Kupában

A harmadik negyed derekáig úgy tűnt, simán meglesz a mérkőzés, a Szigetszentmiklós küzdött-hajtott, lőtávolon belül maradt, de nem mutatta jelét feltámadásnak. Ekkor azonban valami megtört csapatunknál, ötperces gólcsend következett, ezalatt ellenfelünk lassan megfordította az állást. A bíráskodás is hagyott némi kívánnivalót maga után, a játékvezetők sajnos nem tudtak felnőni a végig magas hőfokú mérkőzés színvonalához, ami következetlen fújásokban és a játékosok rendszeres kiszórásában mutatkozott meg leginkább.

Köszöntés után vereség a Hepp Kupában

A zárónegyedben a lányok még mozgósították az utolsó erőtartalékokat, de már csak a felzárkózás sikerült, így végül tisztes, 5 pontos vereséget szenvedtünk a jó erőkből álló szigetszentmiklósi csapattól, melyet több volt TFSE-s játékos is erősít.

Eredmény: TFSE - BKG DSE Szigetszentmiklós 55-60 (14-15, 21-11, 10-19, 10-15), vezette: Kruk Melinda, Oláh Márk.

Csapatunk legjobb dobói: Kováts Gabriella 14/6 pont, Varga Barbara 11/3 pont, ellenfelünk legjobb dobói: Ruttner Réka: 17 pont, Shirian Fatime: 10 pont.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!