Óriási fölénnyel a TF nyerte a judo MEFOB-ot
2017. november 24.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Az UTE Megyeri úti judo termében rendezték a 2017/18 tanévi cselgáncs MEFOB-ot. A verseny időpontjának többszöri változtatása miatt idén a tavalyinál kevesebben indultak, de így is 15 egyetem és főiskola 172 hallgatója nevezett a versenyre.

A judo MEFOB a 80-as, 90-es években majdhogynem a TF házibajnokságának számított, mára ez jelentősen megváltozott. Három egyetem verseng az összetett bajnoki címért: a TF, az NKE és a PTE.

Óriási fölénnyel a TF nyerte a judo MEFOB-ot

A verseny majd 30 éves története alatt egy kivételtől eltekintve mindig a TF nyerte a csapatversenyt. Így volt ez idén is, köszönhetően a 88 induló hallgatónknak, akik kitettek magukért és így fölényesen nyertük az összesített versenyt. Az esemény történetében először vezettünk be teljes elektronikus versenyrendszert, beleértve a nevezést, a sorsolást, a szőnyegre szólítások sorrendjét és eredménykövetést is.

Óriási fölénnyel a TF nyerte a judo MEFOB-ot

Ennek köszönhetően a lebonyolítás gyorsabb lett, megszűntek az üresjáratok és gyorsabban lehetett eredményt is hirdetni. A verseny főrendezője Németh Endre tanár úr volt, a teljes informatikai hátteret Sas Gábor irányította. Az idei versenyen nem történ komolyabb sérülés. 

A nemzetközi versenynaptár zsúfoltsága ellenére is szőnyegre lépett néhány klasszis versenyzőnk. A MEFOB-ot három héttel megelőzően zajlott az Abu-dzabi Grand Slam, a MEFOB-bal egy időben a Hágai Grand Prix, majd két hét múlva a tokiói Grand Slam. Tóth Krisztián vb-ezüstérmes versenyzőnk, olimpikonunk, első éves BA edzői szakos hallgatónk a két kiemelt pénzdíjas verseny közé beillesztette az idei MEFOB-ot.

Óriási fölénnyel a TF nyerte a judo MEFOB-ot

Az élvonalból több hallgatónk is indult: Gorjanácz Zsolt junior vb- és Eb-érmes és Végvári Martin junior és ifjúsági Eb-érmes cselgáncsozó. Természetesen mindannyian megnyerték súlycsoportjukat. A versenyen részt vett Timothy Loh a Nemzetközi Edzőképző Tanfolyam szingapúri hallgatója is, aki ezüstérmet szerzett.

Csapatbajnokság, végeredmény: I. TE II. PTE III. NKE...

Bajnoki címet szerzett hallgatóink: Kántor Katalin, Péter Fanni, Balogh Dóra, Király Brigitta, Körmendi Nóra, Jánovszky Helga, Tóth Krisztián, Gera Csaba, Végvári Martin, Takács Máté, Gyöngyjakab Máté, Selmeczi Regő.

Gratulálunk a Testnevelési Egyetem hallgatóinak!

Óriási fölénnyel a TF nyerte a judo MEFOB-ot

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!