Győzelemmel felérő döntetlen
2017. december 11.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Rákosmenti KSK-val csapott össze a bajnokságban a TFSE női kézilabda-csapata idegenben. A találkozó az őszi idény utolsó meccse volt, amelynek végeredményével a TFSE megerősítette második helyét a bajnokságban.

A hazaiak a 4. percben már 3-1-re vezettek, Bíró Eszter révén 6-6-nál utolérte őket a TFSE, amely aztán a vezetést is átvette. A mieink kapujában a csere sem hozott fordulatot, mindkét együttes védekezése hagyott kivánnivalót maga után, majd a 26. percben fájdalmas esemény történt: a jól teljesítő Bíró Eszter a kihagyott hétméterese után a kipattanó labdára együtt ment Forgács Szimonettával, aki eljátszva a sérülést, összeesett, Bíró Eszter pedig megkapta a harmadik kétperces kiállítását, ezzel elveszítettük az egyik meghatározó játékosunkat. 

A második félidőben mindkét csapat védekezése összeállt, kevesebb gól esett, a kapuba visszakerülő Szajkó Kinga feljavult, és több ziccert is védett. Fej fej mellett haladtak a csapatok az izgalmas mérkőzésen, a hazaiaknál a jó napot kifogó Pintér Krisztina megnyerhette volna a mérkőzést az utolsó góljával, de a TFSE gyors középkezdésénél szabálytalanul átkarolta egyik játékosunkat, és a játékvezetők azonnal piros lapot adtak, majd hétméterest ítéltek. Az időn túli hétméterest Káldi Lili értékesítette, így igazságos döntetlen született (34-34).

 Győzelemmel felérő döntetlen

Női kézilabda NB II/D-csoport, Rákosmenti KSK-TFSE 34-34 (20-19)

TFSE: Szajkó Kinga, Peredi Zsófia, Matheisz Renáta 6, Kovács Eszter 6, Bottlik Flóra 2, Bíró Eszter 4/2, Bagdács Fruzsina 4, Vecsey Veronika, Kruzsicz Bernadett, Káldi Lili 8/2, Golyán Barbara 2, Gajdán Gréta, Nagy Dóra.

Kiállítások: 10 perc, ill. 16 perc, hétméteresek: 3/3 ill. 5/4

Viglási Zsuzsanna edző: A győzelemmel felérő döntetlennel megerősítettük második helyünket, és ezzel elértük a magunk elé kitűzött célt: a bajnokságban végig az élcsoportban szerepeltünk. Gratulálok a lányoknak a fél évi kitűnő teljesítményhez, és jó pihenést kívánok mindenkinek!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!