Csoportelsők a TFSE kosarasai!
2018. március 20.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
A fiú egyetemi bajnokság Nyugati csoportjának első helye volt a tét a hétfőn este egyetemünk E termében megrendezett TFSE–Szombathely kosárlabda-mérkőzésen. Mivel a mieink korábban hétpontos vereséget szenvedtek a legnagyobb rivális otthonában, legalább ekkora különbségű győzelmet aratva tudták csak leszorítani a tabella éléről a pontszámban eleddig ugyanannyit gyűjtő szombathelyieket.
 
A hétfő este úgy alakult, hogy a tervet jelentősen túlteljesítve csapatunk húsz ponttal, 87–67-re verte meg a vasi együttest, és az alapszakasz utolsó fordulójában rendezendő mérkőzés eredményétől függetlenül megnyerte a Nyugati csoport küzdelmeit! A TFSE áprilisban a rájátszás negyeddöntőjében a Keleti csoport leendő negyedik helyezettjével – vélhetően a Közgáz vagy az Eger gárdájával – találkozik.
 
„Húszpontos siker ide vagy oda, nem volt könnyű meccs a hétfői – mondta érdeklődésünkre Baksa Szabolcs, a TFSE csapatvezetője. – A harmadik negyedig rendkívül szorosan alakult a csata, azt a játékrészt azonban harminc–kilencre sikerült megnyernünk, és ez döntőnek bizonyult. A bajnokságban magasan a Szombathely szerezte a legtöbb kosarat, ezért is nagy szó, hogy hetven pont alatt tartottuk. Parádés hangulatot teremtettek szurkolóink, csaknem százan szorítottak értünk.”
 
Csoportelsők a TFSE kosarasai!
 
A TFSE együttesében Boinitzer Dávid 18 pontot dobott és 16 lepattanót szerzett, míg Horváth Kristóf István 25 pontot termelt, ebből 12-t a hárompontos vonalon túlról.
 
Noha huszonöt pontot dobtam, nem szeretnék a meccs legjobbja szerepében tetszelegni, mert a társaim nélkül nekem sem ment volna ennyire jól, ők is nagyszerűen játszottak – hangsúlyozta Horváth Kristóf István. – Sokat és keményen dolgozom az edzéseken, hogy minél szélesebb legyen a repertoárom. Szerencsére volt kitől örökölnöm a géneket, édesapám ugyanis több mint harminc évig kosárlabdázott. Hogyan tovább? Nos, csapatunk van annyira erős, egységes és elszánt, hogy megszerezze a bajnokság aranyérmét, nyilván ez a célunk. Akárcsak az egyetemi Európa-bajnokságon!”
 
Egy biztos: a TFSE győzelmi sorozata immár hét mérkőzést számlál, vagyis a lehető legjobbkor, a bajnokság kieséses szakaszára érte el csúcsformáját.
 
Ahogyan azt tanítják!
 
2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!