Kézilabdás idénykezdet
2018. szeptember 20.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A kézilabdások immár az új K-épület korszerű Melbourne termében tarthatták meg a hagyományos évnyitó szakosztálygyűlésüket.

Kézilabdás idénykezdet

Györfi János kézilabdás mesteredző, a szakág stratégiai segítője beszélt a kitűzött célokról, amelyeknek már az új, elkészült és készülő épületekhez méltónak kell lenniük. A kitűzött érmes helyezések elérése azért fontosak már ebben az idényben is, mert az új létesítményeinek elkészültének időpontjára a TFSE kézilabda-szakosztályának csapatai tartósan a másodosztályban akarnak versenyezni. A cél elérése érdekében a nyáron jelentős építkezés zajlott, megnövekedett a játékoslétszám, edzőtáborokban voltak a csapatok, s még magasabb szintű munka kezdődött. A szakosztályokat kiváló szakemberek irányítják, a játékosokat tapasztalt szakedzők edzik Viglási Zsuzsa és Adorján Gábor személyében – ők garanciát jelentenek a minőségi munkára.

Utánpótlásunkat (TFSE – KSA) is kiemelkedő mesteredzők, elismert szakemberek készítik fel, jelesül Dr. Ökrös Csaba, a TE tanszékvezetője és  Szabóné Balog Judi. A szakosztály körül szerveződő, bővülő együttműködési szakmai háló támogatja a munkát. A TFSE kézilabdás hálózatának, kézilabdás közoktatási hátterének kiépítése is folyamatban van.

Hosszú távon – a TE campusának kiépülése után  – az egyetemi sport a kézilabdasportban a világbajnokságok és Universiadék felkészüléseinek epicentruma kíván lenni, különös tekintettel arra, hogy közben a nemzetközi világszövetséggel is erősödött a TE kapcsolatrendszere.

Györfi János megköszönte munkatársainak a nyári időszakban végzett „építkező”,  előkészítő munkát és sok sikert kívánt kézilabdás közösségünknek az 2018–2019-es idényre.

Szabó József szakosztályvezető értékelte az elmúlt időszakot, elemezte az indulási helyzetet, illetve felhívta a figyelmet a fegyelmezettség és az edzéslátogatottság fontosságára. Jó példaként említette az edzőtáborban tapasztalt fegyelmezett munkát, amit még a vendéglátok is kiemeltek, megerősítettek. A vezetőedzők néhány szóban megerősítették, megismételték elvárásaikat, célkitűzéseiket, szakami prioritásaikat.

A szakosztálytalálkozó jó hangulatban ért véget az új, csodálatos környezetben.

Hajrá, TFSE! Jó idényt, jó szelet!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!