Magyar Bianka: „Erről álmodtam”
2019. október 11.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Három mérkőzés után a hetedik helyen áll a 12 csapatot felvonultató élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban a TFSE-MTK, amely kikapott a DVTK-tól és a címvédő – nem mellesleg Európa legszűkebb elitjéhez tartozó – Soprontól, s a kettő között legyőzte a PEAC-Pécset. A bajnokság legutóbbi fordulójában sokáig emlékezetes meccset vívott a TFSE a soproniakkal hazai pályán, a vereség dacára büszkék lehetünk lányainkra. Magyar Bianka, az első osztályban újoncként szereplő TFSE vezetőedzője aznap ünnepelte 29. születésnapját.

Magyar Bianka: „Erről álmodtam”

„Annyira azért nem ünnepeltem meg a születésnapomat, de nagy élmény volt a Sopron elleni mérkőzés – mondta megkeresésünkre. – A lányok ragyogó hozzáállással veselkedtek neki az összecsapásnak, s ahogyan kértük tőlük, rendkívül bátran kosárlabdáztak az Európa-hírű riválissal szemben, egyszer sem kerültünk megalázó helyzetbe, majdnem az összes pályára lépő játékosunk szerzett pontot. Az eddigi három meccsünk közül kettőt – a Sopron és a DVTK ellenit – a liga két legerősebb csapatával vívtunk, és papíron a PEAC-Pécs is erősebb nálunk, ott viszont meglepetést tudtunk szerezni. Sikerre éhes, becsületesen és jól dolgozó csapatunk van.”

Magyar Bianka 29 esztendősen eddigi edzői pályafutása csúcsán jár, hiszen élvonalbeli kosárcsapatot irányíthat.

„Erről álmodtam. Ezt megelőzően az edzősködés mellett tanítottam, de immár főállású edző vagyok a magyar első osztályban. Hihetetlenül jó érzés ezzel az alázatos csapattal dolgozni, s látni, megélni azt, hogy az egymás után kitűzött célokat szépen elérjük.”

A rokonszenves tréner elmondta: hozzá hasonlóan NB I-es kollégái is úgy látják, kiélezett bajnokság vár a mezőnyre, s ő maga úgy véli, a TFSE-nek sikerülhet meghosszabbítania élvonalbeli tagságát.

„Ez a minimális célunk – folytatta –, de ennél többre vágyunk, többet szeretnénk elérni. Most mindenekelőtt az a célunk, hogy a következő fellépésünkön, szombaton megszerezzük idénybeli második győzelmünket a pécsi PINKK együttese ellen.”

Legyen így!

Hajrá, TFSE!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!