A TFSE-MTK amerikai csillaga a Nemzeti Sportban!
2020. május 19.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Nem sokat hezitált címmel terjedelmes cikket közölt keddi számában a Nemzeti Sport a Alisia Jenkinsről, a TFSE-MTK női kosárlabda-csapatának 26 esztendős amerikai magasbedobójáról. Győri Ferenc, a sportújság kosárlabda-szakírója meg is szólaltatta az NB I-ben a legjobb pontátlaggal záró hölgyet.

A TFSE-MTK amerikai csillaga a Nemzeti Sportban!

Jenkins elmondta: hazájában, Atlantához közel, egy georgiai kisvárosban tartózkodik, ideje nagy részét a családjával tölti, s a közelben található kosárpályán még játszik is. Kérdésre válaszolva hozzátette: megszerette Budapestet, és könnyű döntést jelentett számára, hogy a TFSE-MTK-nál folytassa pályafutását. Magyar Bianka vezetőedző együttese a legmagasabb hazai osztályban újoncként szerepelve a hatodik helyen végzett a 12 csapatos ligában, a Magyar Kupában pedig bejutott a nyolcas döntőbe, amelyben végül negyedik lett. A Pécsen megrendezett torna legértékesebb játékosa Alisia Jenkins lett, három mérkőzésen összesen 78 pontot szerzett.

A Nemzeti Sport megszólaltatta Magyar Biankát is, aki így nyilatkozott Alisiáról, valamint névrokonáról, a kosárcsapatban ugyancsak kimagasló teljesítmény nyújtó Chanise Jenkinsről: „Jó emberek, jó példát mutatnak a többieknek. Emberfeletti munkát végeznek, tombol bennük a versenyszellem és a győzni akarás, ebben hasonlít a hozzáállásuk az enyémhez. Alisia több euroligás ajánlatot is kapott, keresték Belgiumból, és az ügynöke sem érti, miért nem tudta meggyőzni arról, hogy Franciaországba szerződjön… Alig várom, hogy elkezdhessünk dolgozni velük, és megismételjük vagy túl is szárnyaljuk a legutóbbi idény teljesítményét!”

forrás: Nemzeti Sport

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!