Méltó ünnep: TFSE kézilabda-szakosztály idényzáró
2020. június 25.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A karantén utáni edzések lezárásaként szerdán tartotta évadzáró találkozóját a TFSE kézilabda-szakosztálya. A megnyitó beszédben Györfi János, a szakosztály stratégiai segítője (MKSZ elnökségi tag, MKSZ edzői albizottságának elnöke) az ünnep fontosságáról, az ünnepre készülésről, az ünnepre érkezés méltóságáról beszélt, hiszen a járvány rávilágított az élet törékenységére, egyúttal felértékelte az együtt töltött edzések, erőfeszítések, eredmények szépségét.

A torzóban maradt bajnokság szinte példa nélküli a sporttörténelemben (ezt megelőzően 1956-ban a forradalom miatt fordult elő leállás). „A rendszeres, minőségi sporttevékenységünk értéke felértékelődött” – mondta beszédében, és megköszönte munkatársai egész éves áldozatos munkáját.

A kézilabda-szakosztály évzáró ülését megtisztelte Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora, volt szövetségi kapitány, az MKSZ tiszteletbeli elnöke. A rektor úr köszöntötte a szakosztály játékosait, vezetőit, s emlékeztett arra, hogy az ünnepség modern, korszerű megrendezési helyén már évtizedekkel korábban kézilabdapálya állt, ahol Kovács László mesteredző, a TE tanára, a korábbi világválogatott játékos is játszott.

Ezt követően Mocsai Lajos képszerű és motiváló beszédében rendkívül eredményes és gazdag edzői pályafutásából történeteket idézett a fiatal játékosok ösztönzésére. Edzői filozófiájából példákkal erősítette a TFSE közösségét, identitását annak érdekében, hogy jövőre még eredményesebb évet zárjanak hallgatóink. A stratégiai cél az, mire a létesítményhátterünk – a csapatsportágak számára pályákkal és nézőterekkel – megújul, a kézilabda is emelkedjen az őt megillető magasságba. A korszakalkotó módon modernizálódó Testnevelési Egyetem az egyetemi sport, azon belül a kézilabda nemzetközi és hazai rendezvényeinek központja kíván lenni, és ahhoz, hogy ezt a szerepet méltó módon ellássa, a kézilabda-csapatainknak minőséget kell produkálnia, szintet kell lépnie - mondta el a TE rektora.

Méltó ünnep: TFSE kézilabda szakosztály idényzáró

Rektori köszöntő az ünnepségen 

A jövőt felvázoló rektori beszédet követő magas színvonalú művészi műsor keretében ének és prózai részletek hangzottak el, majd a TFSE nevében Nagy Máté, a kézilabda-szakosztály nevében pedig Szabó József köszöntötte az ünneplőket és értékelte az évet.

Kedves közjátékként a férfiszakosztály játékosai a hosszú karantén után virággal köszöntötték a női szakosztály játékosait, majd Viglási Zsuzsa, a női csapat vezetőedzője értékelte az évet és köszönte meg a közös munkát. Györfi János zárásként kijelölte a következő év karakteres céljait, valamint ismertette a kötelező nyári munkát, az évkezdés és az edzőtáborok feladatait, ütemét. Felhívta a figyelmet, hogy az otthoni karantén után hiába zajlott a munka júniusban kiválóan, ha most leállnak a játékosok. Jelenleg nem lehet hosszú pihenőt tartani, mindenkinek intenzíven kell dolgoznia a szünetben! Megköszönte a játékosoknak, hogy példamutató módon „ünnepi lélekkel” érkeztek és méltó módon készültek ezen „furcsa, csonka év” lezárására. Elbúcsúzott a kiöregedő játékosoktól, megköszönte munkájukat, és reményét fejezte ki, hogy a következő – remélhetőleg járványmentes – év kimagaslóan alakul.

Az ünnepet díszebéd zárta.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!