Rendszeres szociális ösztöndíj 2021-22/1
2021. augusztus 25.Tanulmányi Hivatal

A 2021/2022-es tanév I. félévére a Testnevelési Egyetem Tanulmányi Hivatala rendszeres szociális ösztöndíjpályázatot hirdet a nappali tagozatos, államilag finanszírozott felsőfokú szakképzésben, alap-, mesterképzésben, illetve egységes, osztatlan képzésen, valamint doktori képzésben részt vevő hallgatók részére.

A kialakult helyzet miatt a rendszeres szociális ösztöndíj és a kollégiumi jelentkezéshez szükséges pályázatokat a megszokott papír formátum helyett elektronikusan az UniPoll kérvénykezelő rendszeren keresztül valósul meg. Fontos: az eredeti csatolt hivatalos dokumentumokat meg kell őrizni!

A rendszeres szociális ösztöndíj a hallgató szociális helyzete alapján egy képzési időszakra biztosított, havonta folyósított juttatás, összegének mértéke nem lehet alacsonyabb, mint az éves hallgatói normatíva 20%-a, amennyiben a hallgató:

 1. fogyatékossággal élő vagy egészségi állapota miatt rászorult, vagy
 2. halmozottan hátrányos helyzetű, vagy
 3. családfenntartó, vagy
 4. nagycsaládos, vagy
 5. árva.

A rendszeres szociális ösztöndíj havi összegének mértéke nem lehet alacsonyabb, mint az éves hallgatói normatíva 10%-a, amennyiben a hallgató:

 1. hátrányos helyzetű, vagy
 2. gyámsága nagykorúsága miatt szűnt meg, vagy
 3. félárva.

A rendszeres szociális ösztöndíj havi összegének mértéke nem lehet alacsonyabb, mint az éves hallgatói normatíva 10%-a, amennyiben a hallgató a külföldiek miniszteri ösztöndíjában részesül.

A rendszeres szociális ösztöndíj megállapítása a szociális helyzet megállapítása, a besorolás, a szempontrendszer, valamint a beadott pályázati űrlap és dokumentáció alapján történik.

A meghirdetett ösztöndíjnál ismét változott a kitöltési útmutató! Kérjük, hogy kérdéseitekkel még a leadási határidő előtt keressetek minket Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.

A pályázatok leadási határideje: 2021. szeptember 24. (péntek) 23:59

Figyelem!

 • Rendszeres szociális ösztöndíj pályázat leadása UNIPOLL rendszerben.
 • Rendszeres szociális ösztöndíj kérvényét a Neptun rendszerben is le kell adni, az erre vonatkozó kérvény leadásával
 • A leadott pályázatok eredeti csatolt dokumentumait meg kell őrizni!
 • Az Unipoll kérvényt pontosan és figyelmesen töltsétek ki!
 • A szükséges igazolásokat egy példányban mellékeljétek az UNIPOLL rendszerben!
 • Ne feledkezzetek meg egyetlen igazolás csatolásáról sem, valamint aláírás, dátum és a Neptun kód feltüntetéséről sem, mert hiányukban a pályázat automatikusan érvénytelen!
 • A határidőn túl leadott pályázatok szintén érvénytelenek!
2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!