8. Model ASEM diákpályázat (Mianmar)
2017. augusztus 21.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Az Ázsia-Európa Találkozó (ASEM) 30 európai és 21 ázsiai országot, illetve az Európai Uniót tömörítő szervezet 8. alkalommal hirdeti meg a Model ASEM pályázatot, melynek célja, hogy egyetemi hallgatók betekintést nyerjenek a nemzetközi diplomáciai tárgyalások világába.

8. Model ASEM diákpályázat Mianmar

Az eseményt 2017. november 15-20. között rendezik a mianmari Yangon és Nay Pyi Daw városában, egybekötve az ASEM országok külügyminiszteri csúcstalálkozójával (2017. november 20-21.).

Szeptember 3-ig várják az erős angol tudással rendelkező, 18 és 30 év közötti ASEM országbeli hallgatók jelentkezését (maximum 150 fő).

A rendezvényre nincs jelentkezési és részvételi díj, a szervezők állják a hallgatók szállását és étkezését, valamint anyagilag hozzájárulnak az útiköltség vállalásához.

A nyertes pályázóknak a konferenciát megelőző 6 hétben online feladatokat és kutatómunkát kell végezni, ezt követően vehetnek részt november 15-20. között az ASEM országok nemzetközi diákkonferenciáján, illetve a külügyminiszteri csúcstalálkozó nyitó fogadásán.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatása szerint az esemény helyszínéül szolgáló Yangon és Nay Pyi Daw nem szerepelnek az utazásra nem javasolt úticélok között és a bangkoki (Mianmarba is akkreditált) nagykövetség véleménye szerint sincs akadálya a részvételnek. Ezzel együtt a kiutazás és ott-tartózkodás során természetesen indokolt a fokozott odafigyelés és körültekintés. Javasoljuk, hogy a résztvevők kiutazás előtt tanulmányozzák a KKM Konzuli Szolgálatának Mianmarra vonatkozó tájékoztató oldalát.

Kapcsolódó dokumentumok:

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!