Pályázati hírek

Rendszeres szociális ösztöndíj a 2020/21-es tanév I. félévére

Tisztelt hallgatók! A kialakult helyzet miatt a rendszeres szociális ösztöndíj és a kollégiumi jelentkezéshez szükséges pályázatok beadása a megszokott formátum helyett elektronikusan, az UNIPOLL kérvénykezelő rendszeren keresztül valósul meg. Fontos, hogy az eredeti csatolt hivatalos dokumentumokat és a pályázati adatlapot meg kell őrizni!!

A 2020/21-es tanév iI. félévére a Testnevelési Egyetem Tanulmányi Hivatala közzéteszi a Rendszeres Szociális Ösztöndíj pályázatot a nappali tagozatos, államilag finanszírozott felsőfokú szakképzésben, alap-, mesterképzésben, illetve egységes, osztatlan képzésen, valamint doktori képzésben részt vevő hallgatók részére. A rendszeres szociális ösztöndíj a hallgató szociális helyzete alapján egy képzési időszakra biztosított, havonta folyósított juttatás. Havi összegének mértéke nem lehet alacsonyabb, mint az éves hallgatói normatíva 20%-a, amennyiben a hallgató:

 1. fogyatékossággal élő vagy egészségi állapota miatt rászorult, vagy
 2. halmozottan hátrányos helyzetű, vagy
 3. családfenntartó, vagy
 4. nagycsaládos, vagy
 5. árva.

A rendszeres szociális ösztöndíj havi összegének mértéke nem lehet alacsonyabb, mint az éves hallgatói normatíva 10%-a, amennyiben a hallgató:

 1. hátrányos helyzetű, vagy
 2. gyámsága nagykorúsága miatt szűnt meg, vagy
 3. félárva.

A rendszeres szociális ösztöndíj havi összegének mértéke nem lehet alacsonyabb, mint az éves hallgatói normatíva 10%-a, amennyiben a hallgató a külföldiek miniszteri ösztöndíjában részesül.

A rendszeres szociális ösztöndíj megállapítása a szociális helyzet megállapítása, a besorolás, a szempontrendszer, valamint a beadott pályázati űrlap és dokumentáció alapján történik.

A meghirdetett ösztöndíjnál ismét változott a formanyomtatvány és a kitöltési útmutató! Kérjük, idén figyelmesen olvassátok végig a kitöltési útmutatót és a pályázati formanyomtatványt. Hiánypótlásra nincs lehetőség idén, ezért kérjük, hogy kérdéseitekkel még a leadási határidő előtt keressetek minket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.

A pályázatok leadási határideje: 2020. június 30. (kedd) 24:00

Az UNIPOLL rendszerben június 15-től lesz lehetőség feltölteni a pályázatokat és a dokumentumokat.

Figyelem!

 • A kollégiumi jelentkezést az UNIPOLL rendszerben leadni
 • A kollégiumi jelentkezést a NEPTUN rendszerben is meg kell tenni
 • Rendszeres szociális ösztöndíj pályázat leadása UNIPOLL rendszerben.
 • Rendszeres szociális ösztöndíj kérvényét a NEPTUN rendszerben is leadni
 • A leadott pályázatok csatolt dokumentumait és az adatlapot meg kell őrizni!!!
 • A formanyomtatványokat pontosan és figyelmesen töltsétek ki!
 • A formanyomtatványokat a pályázati adatlapokkal együtt adjátok le és egy példányban mellékeljétek a szükséges igazolásokat az UNIPOLL rendszerben!
 • Ne feledkezzetek meg egyetlen igazolás csatolásáról sem, valamint aláírás, dátum és a NEPTUN kód feltüntetéséről sem, mert hiányukban a pályázat(ok) automatikusan érvénytelen(ek)!
 • A határidőn túl leadott pályázatok szintén érvénytelenek
felhívás,pályázat,szociális ösztöndíj