Népes TF-es küldöttség a párizsi olimpián!
2024. július 2.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Tizennégy sportágban összesen huszonhárom korábbi vagy jelenlegi TF-es hallgató képviseli a magyar színeket a közelgő párizsi olimpián.

Népes TF es küldöttség a párizsi olimpián 5Németországban még javában zajlik a labdarúgó Európa-bajnokság, de közben nyakunkon a 2024-es esztendő másik nagy sporteseménye, a párizsi olimpia: július 26. és augusztus 11. között a francia fővárosra összpontosul a sportvilág figyelme. 

Népes TF es küldöttség a párizsi olimpián 2A magyar versenyzők ebben az olimpiai ciklusban is kitettek magukért, ragyogó eredményeket elérve szereztek kvótát. Külön öröm és büszkeség a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemnek, hogy összesen 23 korábbi vagy jelenlegi hallgató képviselheti az intézményt az idei ötkarikás játékokon.

Csapatsportokban a kézilabdázó Márton Gréta, Népes TF es küldöttség a párizsi olimpián 3Pásztor Noémi és Palasics Kristóf, vízilabdában Keszthelyi-Nagy Rita, Kovács Péter és Vigvári Vendel, egyéni sportokban pedig az asztaliteniszező Madarász Dóra, a birkózó Nagy Bernadett, a cselgáncsozó Tóth Krisztián és Ungvári Attila, a kajakozó Gazsó Alida Dóra és Pupp Noémi, az öttusázó Guzi Blanka és Bőhm Csaba, a ritmikus gimnasztikázó Pigniczki Fanni, a tékvandós Józsa Levente, a tornász Mészáros Krisztofer, a triatlonos Kuttor-Bragmayer Zsanett, az úszó Németh Nándor, a hétpróbázó Krizsán Xénia, valamint a vívó Pásztor Flóra, Koch Máté és Rabb Krisztián.

Népes TF es küldöttség a párizsi olimpián 4A TF-es küldöttség legidősebb tagja a 35 esztendős Ungvári Attila, aki 2019-ben BSc testnevelő edző diplomát szerzett, a legfiatalabb pedig Józsa Levente, a TFSE fiatal csillaga, aki október 4-én tölti be 22. életévét, s jelenleg a BSc Rekreáció és életmód szak hallgatója.

Minthogy minden sportágbanNépes TF es küldöttség a párizsi olimpián 1 óriási a versenyhelyzet, apróságok dönthetnek sikerről vagy éppen kudarcról, előzetesen nem érdemes helyezésekről, érmekről beszélni. Pusztán azt kívánjuk, hogy minden magyar versenyző hozza ki magából a legjobb teljesítményt, őrizze meg egészségét és élvezze, hogy a világ egyik legnagyobb sporteseményén szerepelhet. A cselgáncsozó Tóth Krisztiánnak pedig azt, hogy próbálja meg túlszárnyalni a legutóbbi, tokiói olimpiát elért eredményét, a 2021-es játékokon szerzett bronzérmet (képünkön).

Hajrá, Magyarország, hajrá, TF!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!