Rangos szakmai nap helyszíne volt a TF a magyar feltalálók napján
2024. június 13.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Technológia- és Tudástranszfer Központ csütörtöki rendezvénye újabb lépés volt afelé, hogy egyetemünk előremutató újításokkal segítse a hazai köznevelésben és sportban dolgozó szakembereket.

A Technológia- és Tudástranszfer Központ (TTK) a Területi Innovációs Platformok (TIP) programsorozat keretében június 13-án, a magyar feltalálók napján rangos szakmai napot szervezett a TF-en, amelynek során négy színvonalas előadás hangzott el.

A szakmai programmal kapcsolatban fontos megemlítenünk, hogy a megújuló egyetemi innovációs ökoszisztéma fejlődése érdekében kulcsfontosságú, hogy a szereplők – a felsőoktatási és kutatóintézmények képviselői, sportinnovációs vállalkozások és szakmai szervezetek – kapcsolati hálózata szélesebb spektrumban épüljön.

Az eseményen a hazai sportszövetségek, egyesületek és más sportszervezetek képviseletében megjelentek megismerkedhettek az egyetem kutatásfejlesztési és innovációs projektjeivel és folyamataival.

A szakmai napot prof. dr. Géczi Gábor, a Gazdaság- és Társadalomtudományi Intézet igazgatója, a Technológia- és Tudástranszfer Központ vezetője nyitotta meg. Beszédében aláhúzta, a modellváltást követően az innovációk terén a TF célja továbbra is az, hogy az egyetem kutatói által fejlesztett technológiákkal és módszerekkel hatékonyan segítse a hazai köznevelésben és a sportban dolgozó szakemberek munkáját.

Köszöntője után dr. Kopper Bence és Maros Botond „Applikáció a részletgazdagabb munkához a sportban” című prezentációját nézhették meg a résztvevők, majd Shenker-Horváth Kinga a Sport-táplálkozástudományi Központ vezető dietetikusa az endokannabinoid rendszer fiziológiás jelentőségét és a kannabinoidok sportdietetikai megítélését vázolta fel. Az előadások sorát prof. dr. Lacza Zsombor, a Sportélettani Kutató Központ és a Sportmedicina Központ igazgatója zárta „Az innováció célja a sportban: messzebbre, gyorsabban, erősebben” című értekezésével.

A TTK-TIP szakmai nap remek lehetőség volt, hogy új szemlélettel segítse a tudásátadást, az érdeklődők közötti hatékony együttműködést és kapcsolatépítést.

Fotó: Vidor Gergely

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!