A TF is bemutatkozott a Yoga Festen
2024. június 11.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Nagy sikerrel szerepelt a TF csapata az idei Yoga Festen, amelyet az Erzsébet téri Akváriumban rendezett június 8-án, szombaton a Magyar Jógaoktatók Szövetsége.

Az egyetemet képviselő oktató, Rajcsányiné Zibrinyi Éva gerincjógaflow-órával készült a vendégeknek, akik az utolsó négyzetméterig megtöltötték a termet. A színpadon három, már végzett vagy még jelenleg is itt tanuló hallgató – Kucskó Zsófia, Gerstmár Veronika és Oszvald Blanka - segítette az ászanák bemutatását, a gyakorlók között pedig ott volt dr. habil. Gál Andrea, a Társadalomtudományi Tanszék vezetője is.

„Hét éve indítottuk el a jóga, valamint a preventív gerincjógakurzusokat az egyetemen, mint szabadon választható tantárgyakat, és büszkén mondhatom, hogy mindkettő nagyon népszerű az alapszakos hallgatóink körében. A végzettek közül többen már maguk is gerincjóga-oktatóként dolgoznak, hiszen a két félév, valamint egy háromnapos önköltséges workshop sikeres elvégzése után oktatói tanúsítványt lehet szerezni. Ha erre nem is feltétlenül törekednek a hallgatók, azt mindenképpen megtapasztalják, hogy a versenyszerű sportnak milyen hasznos kiegészítő mozgásformája lehet a jóga, illetve mennyit segíthet a fizikai és mentális egészség javításában. A Magyar Jógaoktatók Szövetségének elnöke év elején keresett meg, mint a Társadalmi Kapcsolatok Iroda vezetőjét, hogy szívesen rendeznék a TF-en az idei fesztiváljukat, de ezt sajnos teremkapacitás hiányában nem tudtuk vállalni. Szereplési lehetőséget kaptunk ugyanakkor az eseményen, és úgy gondolom, méltó módon képviseltük a TF-et, amelyen egyébként a különböző jógaiskolák gyakorlati foglalkozásai mellett elméleti előadásokat lehetett hallgatni, de volt indiai táncbemutató, mantrameditációs békekoncert is. Utóbbin ingyenesen lehetett részt venni, de a többszáz résztvevőtől szívesen fogadtak adományokat, amelyeket a Bátor Tábor szervezőinek ajánlottak fel.”

A TF is bemutatkozott a Yoga Festen 3

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!