Paraatlétika: Ekler Luca két számban is világbajnok!
2024. május 21.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Százméteres síkfutásban és távolugrásban utasította maga mögé a mezőnyt a TF büszkesége.

Nincs, aki a legyőzze! Ekler Luca, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem inkluzív sportoktató szakirányú képzésének szakfelelőse újabb világraszóló sikert ért el sportágában, a paraatlétikában: a T38-as kategóriában 100 méteres síkfutásban aranyérmes lett a japáni Kobéban zajló világbajnokságon.

A Magyar Paralimpiai Bizottság tájékoztatása szerint a TFSE 25 esztendős versenyzője másodikként jutott a döntőbe, amelyben aztán 12.85 másodperces futással győzött, három századdal megelőzve a másodikként célba érkező kolumbiai vetélytársát. A versenynap másik magyarja, a tatabányai Luterán Petra (T47) ugyancsak a 100 méter fináléjában szerepelt, s ötödik lett 13.09 másodperces eredménnyel.

Ekler Luca kedden távolugrásban sem talált legyőzőre, kategóriája döntőjében világbajnoki csúcsot felállítva 5.63 méteres eredménnyel ezt a számot is megnyerte, úgyhogy immár hatszoros világbajnok, fantasztikus!  Sorozatban a harmadik vb-jén lett aranyérmes távolugrásban, s ebben a számban paralimpiai címvédő is egyben, összességében pedig Európa-bajnokságról és paralimpiáról ugyancsak van már aranyérme, és természetesen készül az idei párizsi ötkarikás játékokra.

Fotó: paralympics.org

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!