Németh Alma: Mindörökké TF-es maradok
2024. május 15.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Több mint egy évtizedes, csodálatos korszak zárult le a TF-en három diplomát szerző, a TFSE kosárcsapatának kvázi alapító tagjaként megannyi élményt elraktározó Németh Alma életében.

„Mindent köszönök az egyetemnek, szuper volt ez a tizenhárom év” – mondta a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban szereplő TFSE-MTK idénybeli utolsó mérkőzése után Németh Alma.

A TF egyik legkedvesebb egyénisége lezárta tehát élete egyik szakaszát. Az egyetemen három diplomát szerzett, BSc rekreáció szakon, aztán a Corvinusszal közös képzésen sportmenedzser szakon, majd levelezőn az MSc kosárlabda szakedzőin. Edzősködött a TFSE-nél, majd később az MTK-nál, s három éven keresztül Sterbenz Tamás akkori általános rektorhelyettes asszisztenseként dolgozott.

„Mindig is a sporttal szerettem volna foglalkozni, annak idején adta magát, hogy a TF-re jelentkezzek – mondta megkeresésünkre Németh Alma. – Hamar igazi TF-es hallgató vált belőlem. Felvettek a kollégiumba, ami akkoriban fogalomnak számított. Rendkívüli közösség alakult ki, egész nap sportoltunk, életre szóló barátságok köttettek. Éppen a minap beszélgettünk Magyar Biankával arról, mennyi élményt adott nekünk az egyetem.”

Németh Alma Mindörökké TF es maradok 1

Kétezertizenegyben kezdődött a TF-es időszaka, éppen nem volt az egyetemnek kosárlabdacsapata, akkoriban kezdett el szerveződni. Németh Alma természetesen ott volt a kezdeteknél, tulajdonképpen alapító tagja a TFSE együttesének.

„Farkas Péter tanár úr volt az első edzőnk, csupa TF-hallgatóval vágtunk neki a kalandnak, az NB I/B-ben szerepeltünk. Hihetetlen, hogy ennek már több mint egy évtizede.”

És milyen a sors: május elején a TFSE-MTK óriási csatában, hosszabbításban legyőzte a BEAC-ot, s a párharcot 2–0-ra megnyerve hetedik lett a bajnokságban. Az utolsó meccsen pedig Németh Alma volt csapata legjobbja 19 ponttal.

„Annak idején Sopronban édesanyám indította el kosaras pályafutásomat, mindent neki köszönhetek, ő is feljött Budapestre erre a mérkőzésre. Amikor a meccs előtt megpillantottam, mindketten elérzékenyültünk, odaszaladtam hozzá, adtam neki egy puszit, majd mentem játszani. Szoros és izgalmas volt a mérkőzés, nem is foglalkoztam azzal, hogy nekem ez az utolsó, vitt előre az adrenalin, mindenáron győzni akartam. Aztán amikor már csak néhány másodperc volt hátra, eltörött a mécses…”

Hogyan tovább?

Ahogyan fogalmazott, jelenleg alakulóban vannak a dolgok, motiváltan, felkészülten várja az újat az életében, mindenképpen a sporttal szeretne foglalkozni a jövőben is.

„Bár lezárult ez a korszakom, hiszem, hogy végérvényesen sohasem lépek ki a TF kapuján, mert nekem szívügyem az egyetem. Sokan mondják, és tényleg így van, hogy aki egyszer TF-es lesz… Nos, egészen biztos, hogy én mindörökké TF-es maradok!”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!