Színes programokkal és nyereményjátékokkal ünnepeltük a Föld Napját
2024. május 2.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Sokan, köztük számos hallgató és dolgozó látogatott el a Healthy Campus-projekt keretében megrendezett Föld Napja-programsorozat április 30-i állomására, amelyet a TF aulájában tartottak.

Némi eltolódással, április 30-án rendezték meg a TF-en a Föld Napja-kitelepülést, amelyre csaknem tíz civil szervezet kapott meghívást, többek között a Magyar Természetvédők Szövetsége, a Humusz Szövetség, a Felelős Gasztrohős Alapítvány és a Zöldövezeti Társulás. A kitelepülő egységek játékos, interaktív, gyermekek és felnőttek számára is szórakoztató programokkal készültek.

A résztvevők nyereményjátékon vehettek részt, amelynek során a szervezők fenntarthatósággal kapcsolatos ajándékcsomagokat sorsoltak ki, továbbá – garantált nyereményként – minden résztvevő Munch Market-kedvezménykupon tulajdonosan lett.

A délelőtti program az aulában nyereményjátékkal zárult, majd délután 4 órától kerekasztal-beszélgetés keretében kaphattunk válaszokat a fenntarthatóság táplálkozással kapcsolatos égető kérdéseire. A beszélgetés szervezésében szerepet vállalt a Teremtésvédelmi Kutatóintézet GENEZIS Kiválósági Diákműhely is.  A meghívottak között szerepelt UNESCO-alkalmazott ökotechnikus, fenntarthatóságra specializálódott dietetikus, fenntarthatósági menedzser, valamint környezetvédelemmel foglalkozó jogász is.

A nap közös sétával zárult a Sas-hegyen.

Május 2-án a TF-es dolgozókat szólítjuk meg a Dr. Koltai Jenő Sportközpont futópályájának panorámáját adó Sas-hegy Természetvédelmi Terület látogatásával.

Fotó: Vidor Gergely

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!