Újra Mocsai Lajost választották a MEFS elnökévé
2024. április 26.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Újabb négy évre prof. dr. h. c. Mocsai Lajost, a Testnevelési Egyetemért alapítvány kuratóriumi elnökét választották a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség tegnapi tisztújító közgyűlésén a szervezet elnökévé. 

Április 25-én, csütörtökön a TF Athén-termében tartotta tisztújító közgyűlését a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS), amelynek során a jelenlévők újabb négy évvel hosszabbították meg a szervezet jelenlegi elnöke, a Testnevelési Egyetemért alapítvány kuratóriumi elnöke, prof. dr. h. c. Mocsai Lajos mandátumát.

 A közgyűlésen Mocsai Lajos, a MEFS elnöke nyitóbeszédében röviden összefoglalta, mi mindent ért el a szövetség az elmúlt négy évben. 

Kiemelte, hogy kifejezetten nehéz időszakban vette át az elnökséget, egy világjárvány kellős közepén, amely előtte soha nem látott akadályokat emelt az egyetemi sport elé. Az egyetemi sport közössége azonban valódi közösségként reagált a kihívásokra, és olyan alapokon szervezte magát újra, ami az egyetemi sport egyik legsikeresebb négy évét eredményezte.

Ezenkívül megemlítette, hogy az elmúlt négy évben duplájára emelkedett a MEFS által kezelt költségvetési forrás, ezáltal tovább erősödött a MEFS szerepe a magyar sportban. 

Hovatovább az elmúlt négy évben a nemzetközi versenysportban is letette névjegyét a MEFS. Az eddigi legnagyobb és legsikeresebb magyar delegáció vett részt a 2022-es lengyelországi Európai Egyetemi Játékokon (EVJ), valamint a 2023-as téli és nyári Egyetemi Világjátékokon (EV). A nyári EVJ-n 17 érem megszerzésével minden idők legsikeresebb magyar szereplését értük el.

A közgyűlés megemlékezett a múlt héten váratlanul elhunyt Györfi Jánosról, a MEFS szabadidősport-bizottságának elnökéről, aki a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportért-posztumusz életműdíjat kapta.

Fotó, forrás: MEFS

 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!