Fair play-díjat javasol a Magyar Úszószövetség a TF-en tanuló Horváth Dávidnak
2024. április 19.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Jó eredményekkel és sportszerű cselekedettel tért vissza versenyzőként az uszodába Horváth Dávid.

Mivel a Kőbánya SC-nek nem volt elég mellúszója, visszatért a medencébe a napokban véget ért országos bajnokságra Horváth Dávid, aki a második diplomája megszerzésére készül a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen.

Nos, a másfél éve visszavonult, 27 esztendős sportoló nagyszerűen szerepelt, hiszen egyéniben országos bajnok lett 100 méter mellen, váltóban pedig nyert egy-egy ezüstöt és bronzot. Az 50 méteres mellúszás döntőjében második lett, bár e szám kapcsán nem feltétlenül ezt érdemes kiemelni. Hanem azt, hogy legnagyobb ellenfele, a címvédő Gál Olivér úszónadrágja a rajt előtt elszakadt, s ő adta kölcsön neki a tartalékdresszét, hogy versenyezni tudjon, a döntőt aztán Gál megnyerte meg Horváth Dávid előtt. Sportszerű cselekedetéért a Magyar Úszószövetség fair play-díjat adna neki – számolt be a történetről a Mandiner.

„Kicsit túlzásnak érzem, hiszen nekem mindig természetes volt, hogy a fair play szellemében, egyforma feltételek mellett versenyezzünk. Olivér odajött hozzám, mondta, hogy elszakadt a dressze, én meg segítettem. Ez szerintem alap” – idézte a portál Horváth Dávidot, aki jelenleg úszóedzőként dolgozik a kőbányai egyesületnél, utánpótláskorú sportolókkal foglalkozik, az Úszó Nemzet Program keretében pedig óvodásokat oktat.

Fotó: mandiner.hu

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!