Elhunyt Györfi János elnöki tanácsadó
2024. április 18.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Életének 64. életévében elhunyt a Testnevelési Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnökének tanácsadója, Györfi János kézilabda-mesteredző, a TFSE kézilabda-szakosztályának szakmai igazgatója.

Gyászol a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem és a TF sportegyesülete, a TFSE. Hatvanhárom éves korában elhunyt Györfi János kézilabda-mesteredző, a Testnevelési Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnökének tanácsadója, TFSE kézilabda-szakosztályának szakmai igazgatója.

Györfi János 1987-ben a Kossuth Lajos Tudományegyetemen és az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerzett diplomát történelem-népművelés szakon, majd 2006-ban a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán kézilabda-szakedző minősítést.

A szakember az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) és a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) európai mesteredzője volt. Harminchét évig kézilabdázott, negyedszázadot pedig trénerként dolgozott a magyar junior-válogatott, illetve hazai első és másodosztályú csapatok mellett. Vezette az MKSZ edző- és utánpótlás-bizottságát, sőt az az MKSZ elnökségi tagságát is betölthette – hogy csak a legfontosabbakat említsük.

Ami a TF-es kötődését illeti, dolgozott a Testnevelési Egyetem stratégiai főtanácsadójaként, majd a Testnevelési Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnökének tanácsadójaként. Felmérhetetlen szaktudásával szeretett klubját, a TFSE-t is segítette: először a férfi kézilabdacsapat edzőjeként, majd az egyesület kézilabda-szakosztályának szakmai igazgatójaként.

Csendes természete, segítőkészsége, alázatos hozzáállása a munkához mindig hiányozni fog a TF és a TFSE közösségének és a hazai kézilabda-társadalomnak.

Mi, volt és jelenlegi munkatársai, kollégái, edző- és játékostársai, játékosai és barátai megőrizzük emlékét.

Elhunyt Györfi János elnöki tanácsadó

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!